Komment

A bizalom

2012. 05. 10. • Szerző: Mariann
A bizalom

Talán könnyű megszerezni, talán nem, de elveszíteni a legkönnyebb.

 

· A bizalom nem csak egy szó, mit kimondani is nehéz.
Az igazság az emberi élet, és a kapcsolatok alapköve. Nemcsak igényünk, de kötelességünk is a másik felé az őszinteség.
 
· A bizalom az egyetlen út egy másik ember szívébe.
Az őszinteség az alapja a bizalomnak. Minden ember megérdemli, hogy őszinték legyenek vele. A legkönnyebben így kerülhetünk közel egymáshoz, hiszen ha érezzük, titkaink biztonságban vannak, mi is biztonságban vagyunk.
 
·   S hogy nehéz lesz-e járni rajta attól is függ, mi mit teszünk.
Tetteink meghatároznak bennünket. Szándékaink, gondolataink, reakcióink képet festenek rólunk másokban. A bizalom rögös útjain bizony ezekre mind oda kell figyelnünk, hogy megtartsuk a bizalmat, egyszerűen igazat kell mondani. Jó, ez valóban nem mindig egyszerű, hiszen a füllentéssel sokkal kevesebb a probléma – gondoljuk elsőre. Viszont ha később kiderül, nagy árat fizethetünk.
 
·   A bizalom egy törékeny kincs, mi nagyon könnyen odavész.
Talán könnyű megszerezni, talán nem, de elveszíteni a legkönnyebb. A hazug beszéddel, eltitkolással, a képmutatással mind-mind kiábrándíthatunk valakit, vagy akár eljátszhatjuk a bizalmát is. Ide tartozik még a hűtlenség és a besúgás is, amik már egy komolyabb, erősebb fokozatai a bizalomszegésnek. Az illetőn akár nehezen feldolgozható, mély sebet is ejthetünk, ezért rendkívül vigyáznunk kell valaki belénk vetett bizalmára, mert előfordulhat, hogy azt már többé vissza nem kapjuk, akármennyire is megbántuk tettünket.
 
· S csak akkor tudjuk mennyit ér, ha már mindennek vége.
Az emberek egy része nem értékeli a belé vagy másba fektetett bizalmat. Egyszerűen lenézik, áttaposnak rajta, nem tartják fontosnak, értékesnek. Úgy gondolják, csak a bigott, túlérzékeny embereknek van erre szükségük. Pedig ha mindenki megállna egy pillanatra, és beletekintene önmagába, a lelkiismeretébe, biztosan találna egy bizalommal kapcsolatos heget.
 
· A bizalom egy fájdalmas érzés, mert bízni csak szeretve tudunk.
Sok ember esik abba a hibába, hogy túl könnyen megbízik másokban, és még többen abba, hogy az előző tapasztalatai alapján egyáltalán, vagy csak nagyon nehezen adja oda bizalmát. Attól, hogy a múltból rossz emlékeink vannak, nem biztos, hogy a jövőben is ez fog történni velünk. A bizalom nem fájdalommentes, mert akit szeretünk, attól fáj a legjobban a hazugság, de úgy gondolom, ezt nem kell feltétlenül minden általunk szeretett emberre ráhúzni.
 
· S e szeretetben a legszebb az, ha a másiktól bizalmat kapunk.
Tehát, véleményem szerint rettentő fontos a bizalom az emberi kapcsolatokban. Ezért is választottam ezt a témát, mert számomra a bizalom és őszinteség a legfontosabb egy kapcsolatban, és a legszebb, megfoghatatlan dolog, amit egy embertársunktól kaphatunk.

 


Szerző:
Mariann


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Amikor a gyémánt már nem ragyog…Amikor a gyémánt már nem ragyog…
Mint most is, ismét a környezetemből merítek energiát.Talán a téma már elcsépelt és időt múlt, de sajnos ismét új tapasztalatokat ...
Homo Politicus HungaricusHomo Politicus Hungaricus
Egy author és egy poeta, de mindkettő versificator. Kik ők? Márai Sándor és Petőfi Sándor. Közös még bennük: hőn szerették ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: