Komment

A buszvezető a vezető?

2012. 01. 30. • Szerző: forma94
A buszvezető a vezető?

Az elmúlt években a híradásokban gyakran lehet hallani közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett bűncselekményekről. Tanárverés, postások bántalmazása, rendőrök elleni erőszak – hogy csak párat emeljek ki. De ezeknek a személyeknek mindig igazuk van? Visszaélhetnek-e a hatalmukkal? E hatalom mögött ők a másikat megalázhatják? Minden úgy van, ahogyan ők diktálnak? Nem, de mit lehet ellene tenni?

17 éves vagyok, kollégista. Hetente járok a Volán autóbuszaival Kőszeg és Szombathely között. Már 3 éve. 2012. január 27-én, pénteken épp a kőszegi Várkör megállóhelynél vártam a Kőszegről 13 órakor induló autóbuszt – mint ahogy teszem az utóbbi három évben minden héten.
A történet ismerete előtt fontos leszögeznem, hogy nem végállomástól végállomásig közlekedek.
Mint ahogy mindig, a szombathelyi Stromfeld lakótelepig kértem a diákjegyet, ami 185 forint. Ez a pénz minden héten gondosan elő van készítve az utazásra. Azonban hiába mondogattam a Stromfeld állomást és a közelében lévő METRO áruházat a sofőrnek, ő csak nézett, hogy mégis hova szeretne eljutni ez a szerencsétlen gyerek. Gondoltam, hátha új a társaságnál, mondtam, hogyha beérünk Szombathelyre az első megálló. Közben hangosan, 30-40 utas hallatára elkezdte mondani, hogy: „Te teljesen hülye vagy!”, „Ez hülye”, „Nincsen veled minden rendben”. Megkérdeztem mégis miért állít rólam ilyet. Azt mondta, ő nem állhat meg ezen a megállóhelyen. Ekkor ismertettem vele, hogy pedig minden héten ezzel a járattal utazom, és meg kell, hogy álljon.
A több perce folytatott párbeszéd úgy folytatódott, hogy nekem majd át kell szállnom egy másik buszra. Kérdeztem, mégis miért, mikor ott megáll a busz. Erre fel azt válaszolta, hogy ha Pilisvörösvárra szeretnék eljutni, akkor át kell szállnom. Tág szemekkel néztem rá: Mégis ki akar eljutni Pilisvörösvárra? Ekkor megint lehülyézett, a többi utas hangos nevetése közben.
Gimnazista vagyok, nincs problémám a tanulással. Nem tűröm el, hogy egy ilyen személy, aki nyilván a hibás, ilyen szavakkal illessen engem. Ez nyilvános megaláztatás, a Vasi Volánhoz fordultam panaszommal, bocsánatkérésre, kártérítésre várva.
Mivel ilyenkor hazautazáskor nagy sor van, mondtam neki, hogy jó, akkor még egyszer elmondom, a Stromfeld lakótelepig kérném a jegyem, és már nyújtottam is át neki a 185 forintot. Kinyomtatta a jegyet, erre közli, hogy még 30 forintot adjak neki. A mellékelt Vasi Volános ártáblázatban látszik, hogy 215 forintért nem lehet jegyet vásárolni így nem értettem, de adtam neki, mert már számomra volt nagyon kellemetlen a helyzet. Mondanom sem kell, a jegyet nem jól nyomtatta ki, nem onnan szólt, ahonnan indultam, és nem odáig, ameddig kértem.


Szerző:
forma94
Szombathely
Férfi
1994
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Barátság extrákkalBarátság extrákkal
Elöljáróban csak annyit: NEM A FILMRŐL LESZ SZÓ! Hanem valamiről, amit akár valós események is ihlethettek volna, valamiről, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: