Könyv

A pocsolya élete és halála

2013. 10. 08. • Szerző: Adjiii
A pocsolya élete és halála

Napjainkban a nőkre és a férfiakra is egyaránt hatalmas nyomás nehezedik, tökéletesen próbáljuk játszani a ránk erőltetett szerepeket, és a teljesíthetetlen elvárásokkal együtt előjöttek a mumusok is a szekrényből: a kifogások, a halogatás, a kedvtelenség, a lustaság.

 

Mind megragadunk egy állandó helyzetben, ami egy idő után már nem okoz örömet, nem motivál, viszont nem merünk vagy nincs elég energiánk kilépni belőle. Na, ez a mi kis pocsolyánk, amiben nap mint nap tapicskolunk, de mivel töviről hegyire ismerjük, ha boldogságot nem is, de biztonságérzetet mindenképp ad.
 
Ebből a szürke, rutinszerű életből próbál minket kirángatni Farkas Lívia, az urban:eve bloggere első, Ennél zöldebb nem lesz! című könyvében. Mi az, ami nem lesz zöldebb? A lámpa, amire folyton várunk hogy átváltson, és zöld utat adjon, hogy azokat a dolgokat csináljuk, amiket igazán szeretnénk. Ez nem egy csodát ígérő, titkokat leleplező szenzáció, amit elolvasunk, aztán elégedetten hátradőlve elhatározzuk, hogy holnap elkezdjük a változtatást. Vagy holnapután. Inkább majd később, ha eljön a mágikus pillanat. Lívia, azaz Via, nem fog kioktatni, vagy kijelölni egy konkrét utat, azt nekünk kell megtennünk. Azonban a könyv segít, hogy megértsük, miért és min kell változtatnunk, hogy ne csak átlihegjünk az életen, hanem boldogan, élményekkel feltöltve töltsük el napjainkat. Olyan, mintha a bölcs és tapasztalt nővérünkkel vagy barátnőnkkel beszélgetnénk.
A fejezetekhez gyakorlatok is tartoznak, amikhez csupán egy tollra és egy papírlapra van szükségünk, mégis igazán fontos dolgokat tudhatunk meg önmagunkról. Via az élet minden területére gondolt, segítséget ad a munkahelyi hatékonysághoz, az örömteli családi élethez, még a rettegett házimunkát is barátságosabbá teszi. Egy új oldaláról mutatja meg nekünk a világot és önmagunkat is.
 
Farkas Lívia 2008 februárjában indította útjára urban:eve nevű blogját, ahol mindenről szó esik, ami csak egy "nagyvárosi Évát" érdekelhet.

 

 


Szerző:
Adjiii
Budapest

1993
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Réti László: A Hasonmás kritikaRéti László: A Hasonmás kritika
Egy Marcus Meadow nevű író néhány évvel ezelőtt egy rendkívül frissítően ható, ugyanakkor a klasszikus detektívtörténetek ...
Hitler, a trendiHitler, a trendi
Nem könnyű a diktátorok élete. Így van ezzel Adolf Hitler is, aki egyik nap még a nép nagyra becsült vezére, másnap viszont ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: