Sport

A pókerről

2013. 01. 29.
A pókerről

Az online póker kezdetben arctalan és személytelen mulatságnak számított. Behatárolt lehetőségek, kevés opció jellemezte, de legalább volt, és valami elkezdődött a kezdeti szárnypróbálgatásokkal – kontrázhatunk rá rögtön.

Hiszen ha egy lelkes és amatőr csapat, anno nem fekteti le az alapokat A-nál, talán sosem jutottunk el volna most ide B-be, ahol jelenleg tartunk. De valójában hol is tartunk most? De honnan is indult a póker játék? Az első online, valódi pénzben is játszott partit nem is olyan régen 1998. január 1-én jegyezték be a Planet Poker szerverén, előtte is lehetett ugyan játszani a neten – főleg az IRC-s játékok hódítottak a számítógép tulajdonosok körében – de ezek csak creditben zajlottak, nem pedig valódi zöld hasúakban. Innentől azonban nem volt megállás, sokan a meggazdagodás lehetőségét látták ebben, és itt most mindkét oldalról beszélek, hiszen nem csak az üzemeltetők látták meg az online pókerben az aranytojást tojó tyúkot, de a játékosok is egyhamar vérszemet kaptak, és az online póker elindult világhódító útjára, ami a mai napig is töretlenül tart.   A Pokerstars oldalon megtalálható az összes póker játék. Online természetesen teljesen másképp zajlik a játékosok közti metakommunikáció, mint az életben, de zajlik, legalább ugyanolyan intenzíven, ha nem intenzívebben, mint a való világban. Ebben legnagyobb segítségünkre az igen hamar elterjed, és közkedveltté vált chat funkció van leginkább segítségünkre. Kezdetben ez nem állt a játékosok rendelkezésére, addig a tapasztalt pókeresek csak az ellenfél játéktaktikájából, a stratégiájukból, illetve a leosztásokra való reakciójukból következethettek. Egyéb információ nem állt rendelkezésükre. Az online póker így azért – valljuk be – személytelenebb, mint valódi nagytestvére, és másfajta taktikát is igényel, ha nem szeretnénk magunkról árulkodó pókerjeleket kiadni, illetve ha szeretnénk ellenfeleink játékstílusát feltérképezni. Itt nincs szükség napszemüvegre, kapucnis pulóverekre, és egyéb materiális trükkökre, hiszen nem szemtől szemben ülünk a játékosokkal, akár több ezer mérföld is elválaszthatja az asztal körül ülőket. Érezték ezt az üzemeltetők is, és mivel a széles sávú internet gyors elterjedése, és a technika rohamos fejlődése teret engedett az elképzeléseknek, a póker szerverekbe hamarosan berobbant a mérkőzések közbeni chat funkció és az emberek szó szerint megőrültek!


« Előző cikk
Következő cikk »
Magyar pankrátorok: Ozzy SpencerMagyar pankrátorok: Ozzy Spencer
Ozzy Spencer igazán súlyos egyéniség... Karate múltjának köszönhetően nagy súlya ellenére is kiváló készségekkel rendelkezik ...
Magyar pankrátorok: Ted WellingtonMagyar pankrátorok: Ted Wellington
Magyar pankrátorokat bemutató sorozatunkban ezúttal a Ring Királyát, Ted Wellington-t mutatjuk be. ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: