Könyv

Boldog reggel

2013. 03. 24. • Szerző: Irén
Boldog reggel

Reggel fél hat. Sötét kint, sötét bent. Igazi tél. Zsuzsa álmosan keresi a lámpa kapcsolóját. Jó lenne még kicsit pihenni, de lassan készülődni kell mert még a mosógépnek is végeznie kel a mosással indulásig. Talán jobb lett volna este mosni, de későn érek haza mert a héten végig túlórázok.

Igaz szerdán nem, de addig a ruhák nem várhatnak. Ezen gondolatokban elmerülve indult a konyha felé, hogy bekapcsolja a kávéfőzőt. Álmos szemeit dörzsölve pillantott a fürdőszobai tükörbe, ami elkerülhetetlen volt ha a konyhában van és az elválasztó ajtót nem húzza be. Álmos szemeinek is feltűnt az óriási pattanás a szája szélén. A fenébe. Biztosan a tegnapi pörkölt az oka. Míg vega voltam soha nem voltak pattanásaim. Jó hogy nincs randim, mert akkor most kétségbe esve toporognék. Mindennek van valami előnye. Így a magánynak is. Szépen kifejezve, sikkesen a mai kornak megfelelve szingli vagyok, de a lényeg ugyan az. Már egy éve semmi randi csak a munka és a lakás kis berendezett birodalma. A vegaságról eszébe jut  a négy évig folytatott társkereső túrája. Sokféle emberekkel összehozta a sors és sok mindent megtett volna azért hogy valakit az oldalán tudjon és szeresse őt. Volt rapid randin, társkereső rendezvényeken. Társkereső oldalakon regisztrált és csetelt, majd találkozott néhány férfival. Volt akit soha többé nem akart látni és volt aki vele nem akart többet találkozni. Ilyenkor jöttek a szokásos mondatok: Majd hívlak. Hisz még a telefonszámomat sem kérte el. Vagy majd kereslek! - ja volt ilyenkor a válasz, de csak inkább önmagának. Morzsi jutott eszébe a kis tacskó amit azért vett mert egyik barátnője szerint ha kutyát sétáltat akkor könnyebb ismerkedni. Két hónapig tiszta rohanás volt az élete mert reggel és este is futott kutyát sétáltatni de a várt eredmény elmaradt.
Sajnálta  szegény kis állatot, hogy magányosan vár rá minden nap, így barátnőjének ajándékozta. Mikor Péterrel megismerkedett akkor kezdett áttérni a vegetáriánus étrendre. Péter nagyon tetszett Zsuzsának. Finoman mackós alakja volt, ahogyan Zsuzsa fogalmazta és mindig hozzátette csillog a gyönyörű zöld szeme. Legekben mesélt mindig a férfiról. Sokan óvták a kapcsolat folytatásától mikor elmesélte találkozásukat. Egy hangulatos kis vendéglőben vacsoráztak. Kellemesen elbeszélgettek. Szép este volt,míg Tamás összefoglalta érzéseit Zsuzsával kapcsolatosan és a mondatokat csokorba szedve át is nyújtotta a vele szemben ülő elvarázsolt nőnek.
- Kedves Zsuzsa! Aranyos. kedves vagy. A belsőd varázslatos. A külsőddel van némi kis gond, ami fogyókúrával megoldható. Nem mondom hogy nem tetszik a tested, de számomra kicsit sok. Tudod arányos, formás alakod van, de nekem ezzel meg kéne barátkoznom ha beléd szeretek és ez nincs igazán kedvemre. Szeretném azt is ha Te is vega lennél mint én. Tudod egészségtelen a hús fogyasztás.- Zsuzsa elvakultan fogadalmat tett hogy fogyózni fog és nem fogyaszt húst. Nem volt egyszerű mert húsvét előtt történt mindez. Állt a csarnokban és nézte a mosolygós sonkákat miközben nagyokat nyelt. Soha nem evett húst, még akkor sem ha egyedül volt. Ő komolyan gondolta a fogadalmat. Zöldséget, zöldséggel evett és állandó fejfájással küzdött mert a szervezete nehezen állt át. Kollégái mondták is neki hogy keressen valaki mást mert így belefog betegedni az örökös répa rágcsálásba, de ő nem adta fel. Két hónap alatt mínusz nyolc kiló, de nem érezte jól magát a bőrében. Bőre feszessége már csak álom volt. Arca beesetté vált, de ő hitt abban hogy Tamás örökre az oldalán marad. A nagy szerelemből akkor ébredt fel mikor egy fülledt nyári délutánon ismeretlen nőt csókolt az ő szerelme a körúti forgalomban. Akkor úgy döntött nem keres tovább. Ennek már egy éve. Kezdett beletörődni hogy egyedül kell élnie. A pattanás eltüntetésével vacakolt és közben bekapcsolta a gépet. Az szépen elkezdte felvenni a vizet majd fél pillanat múlva ledobta magáról a csövet és zuhanyként takarta be Zsuzsát a fürdőszoba közepén. A fehér selyem hálóing rátapadt a testére. Szép kis nap - mondta is magának.
Nekilátott a víz felszedésének. Volt mit mert mire elzárta a vízcsapot addigra kis tóra emlékeztetett a fürdőszoba. Na mindjárt kész! Valaki csenget és idegesen kopogtat. - Jövök már jövök, türelem- és elindult a bejárati ajtó felé. Nem is mérlegelte azt hogy vizes testére tapadt hálóing nem igazán vendégfogadásra alkalmas.
-Jó reggelt kívánok- dadogta az ajtóban álló férfi.- Még nem találkoztunk hisz csak két hónapja költöztem ide. Nem gondoltam hogy úgy fogunk megismerkedni hogy Ön túlöntözi a pipacsokat.- majd tekintete Zsuzsa hálóingére szegeződött, ahol a színes pipacsok gyönyörűen simultak a szép női testre.
Zsuzsa gyorsan a köntöséért szaladt. Szorosan megkötötte az övet majd visszatért az ajtóban álló férfihoz.
-Bocsásson meg, de a mosógép
-Értem. Előfordul. Meghívhatom vacsorázni? Szeretném jobban megismerni.
-Szívesen elfogadnám de későn végzek.
- Mikor érne rá?
-Szerdán.
-Akkor szerdán Önért jövök.

Ott abban a pillanatban két ember szíve dobbant meg egyszerre.
Zsuzsa miután bezárta az ajtót csak azt tudta mondani: Mindig akkor történnek a legjobb dolgok az életben mikor nem is várom. Majd bement a fürdőszobába és megsimogatta a mosógépet.


Szerző:
Irén
Budapest

1963
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra? - KönyvajánlóJennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Hiába az igényes, tetszetős borító, ilyen címmel valószínűleg nem nagyon lehet újat, érdekeset mutatni – gondoltam ...
Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag - könyvajánló
Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag
Régi szerelmek szelleme kísért Budapesten, Erdélyben, Pécsett és az adriai tengerparton. Elhalványult emlékek kergetőznek ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: