Könyv

Duncan Shelley: Amer és az amazonok - Könyvajánló

2013. 04. 01. • Szerző: Silynt
Duncan Shelley: Amer és az amazonok - Könyvajánló

Duncan shelley Amer-sorozatának negyedik kötetében, Amer ( mint a férfiakban lakozó lélek ) nagy kihívásnak néz elébe, tisztelni a Nőt, szeretni önmagáért, olyannak amilyen, szeszélyeivel, bájos naivságával és harcos öntudatosságával együtt. A könyvecske fejezetei öt önálló novellában, öt kor sajátosságaiban, öt egymástól teljesen független nő életét mutatja be.

Fantasztikus tudást mér az olvasóra, ahogy megjelenik előtte egy nő agresszív viselkedésének felismerése, ennek a családra kivetülő hatásai, majd a tenni akarás, hogy ez megváltozzon, és élete jó irányt vegyen. Megismerheti a hit és vallás erejét az, aki ezt a könyvecskét lapozgatja, majd ajándékként láthatja visszaköszönni a döntés lehetőségét. Filmként lepergő kockák formájában vonul el előtte egy olyan nő sorsa, aki nagyon mélyről az általa jobbnak vélt világ felé igyekszik, alkalmazkodik, mérhetetlen önuralommal azonosul megálmodott karakterével, és végleteken át a halálig sem adja fel választott sorsát. Természetesen ebből a könyvből sem maradhatott ki a Duncan Shelley-től már jó ismert hatalom és annak az emberiségre, a világra mért hatása. A negyedik fejezetben ismerheti meg az olvasó, a célja érdekében a gátlástalan eszközöktől sem visszariadó nőt, akit a hatalom megkérdőjelezhetetlenül a rabszolgájává tett. Végül pedig betekintést nyerhet a mindenhatóság tudatával élő, ugyanakkor jó szándékú tanító életébe, akit a sorsa megtanít arra, hogy ő sem tökéletes, viszont képes küzdeni nemcsak hogy a saját, de az általa létrehozott közösség életéért is.
Mind az öt nő más-más jellem, különböző egyéniséggel, eltérő feladatokkal és kihívásokkal. Shelley pedig öt féleképpen is bizonyítja, hogy sem nő, sem férfi nem egyszerű, a tanulás lehetősége mindenki előtt ott van, mindenkit megérthetnénk, ha tudnánk a sorsát. Egy újabb lecke az elfogadásról, az értelemről, a saját, önálló gondolatokról, és talán újabb kérdések az olvasó saját életére vonatkozóan.


Szerző:
Silynt
Balatonfenyves

1985
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Duncan Shelley, Kate
Brooks: Amer és a Titánok - KönyvajánlóDuncan Shelley, KateBrooks: Amer és a Titánok - Könyvajánló
Duncan Shelley ebben a kisregényben segítségéül hívta múzsáját, Kate Brooks írónőt. Ketten hozták létre ezt a történetet ...
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra? - KönyvajánlóJennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Hiába az igényes, tetszetős borító, ilyen címmel valószínűleg nem nagyon lehet újat, érdekeset mutatni – gondoltam ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: