Technika/Életmód

Emberközeli élmény, nyugodt környezetben- Pihenés a Hotel Ametystben

2013. 08. 24. • Szerző: NSI16
Emberközeli élmény, nyugodt környezetben- Pihenés a Hotel Ametystben

Matyóföld szívében, Mezőkövesden, a Zsóry gyógyfürdő közvetlen tőszomszédságában elhelyezkedő három csillagos Hotel Ametyst az a hely, amely kiváló kiindulópontként szolgálhat egy igazán tartalmas, emberközeli kikapcsolódáshoz.

 

Elcsépelt állítás, de igaz, hogy Magyarország a gyógyvizek hazája. Az elmúlt évtizedekben komplett üzletággá fejlődött ki a különböző termálfürdők közelébe épült szállodaipar, de mint minden esetben, amikor egy egyedi, különleges dologból „tömegtermék” válik, kiveszhet a lényeg. De mi is az valójában? A gyógyfürdőzés olyan élmény, amely nem csak testünk különböző betegségeire lehet gyógyír, de lelki egyensúlyunk helyreállításában is fontos segítséget jelenthet. Matyóföld szívében, Mezőkövesden, a Zsóry gyógyfürdő közvetlen tőszomszédságában elhelyezkedő három csillagos Hotel Ametyst az a hely, amely kiváló kiindulópontként szolgálhat egy igazán tartalmas, emberközeli kikapcsolódáshoz.
 
Emberközeli. Ez az első szó, ami eszembe jutott akkor, amikor először megpillantottam a Hotel Ametyst épületét, és az azt körülölelő hatalmas, fás-virágos, parkosított kertet. Úgy éreztem, hogy akármilyen is lesz a szállás, ilyen környezetben élmény lesz a pihenés. Az ember (főleg, ha nagyvárosból érkezik) beleszív egy mélyet a levegőbe, és a közeli gyógyfürdő jellegzetes illatán túl felismeri: a levegő itt olyan egészséges, és sűrű, hogy szinte „harapni lehet”. Maga a hotel egy egyszintes, természetes alapanyagokból álló (jellemzően dominálnak a fából készült elemek), már kívülről is barátságos hangulatot árasztó épületben foglal helyet. Ígéretes kezdet, ám az ide érkező vendégeket, akárcsak engem is, a belépést követően újabb pozitív élmény várja. Minden vendéglátóipari egység szíve-lelke: a figyelmes és udvarias személyzet. Az Ametystbe látogatók biztosak lehetnek abban, hogy a csodálatos környezetben rugalmas és vendégközpontú személyzet lesz segítségükre abban, hogy testi-lelki fáradalmaikat kipihenjék.
 
A hotelben összesen huszonegy darab kétágyas szoba és három nagyobb apartman várja a pihenni vágyókat, az én kétnapos „otthonomként” szolgáló szoba, csakúgy, mint az összes többi, igényesen berendezett, takaros és tiszta benyomást keltett. Minden szobában saját WC, fürdőszoba, valamint minibár és televízió található. Miután kényelembe helyeztem magam, felfigyeltem egy igazán különleges tárgyra a szobában, amelyet már a hotel több pontján is láttam érkezéskor: egy színes kristályokkal teli üvegpiramis. Burhenne-Tállai Ilona a Hotel Ametyst igazgatónője, aki szinte egész nap személyesen áll a vendégek rendelkezésére, kérdésemre elmondta, az üvegpiramis olyan kristályokat tartalmaz, amelyek elszívják a negatív ionokat és energiákat a helyiségekből. Ez az apró figyelmesség is csak azt a tényt erősítette bennem, hogy a hotelben a legapróbb részletekig a vendégek nyugodt pihenésére törekednek.
 
A harmónia megmutatkozik a félpanziós ellátásban is. A bőséges svédasztalos reggelire, és a kétfogásos, levesből és főételből álló vacsorára egyaránt igaz, hogy olyan házias az ízviláguk, mintha kérésünkre saját nagymamánk főzné kedvenc ételeinket. Legyen szó francia hagymalevesről, zöldséglevesről, Dubary- szeletről vagy csupán egy rántottáról, igényes alapanyagokból, odafigyeléssel készítik el nekünk.
 
Úgy gondolom, hogy a kultúrált szálláshely, a figyelmes kiszolgálás és az ízletes ételek mellett fontos, hogy egy szállodában az aktív pihenésre is legyen lehetőség. Az Ametystben töltött három nap alatt több alkalommal tettem kényelmes körsétát a gyönyörű és hatalmas kertben, ahol a gyermekek számára játékok, az egész család vagy baráti társaság számára, pedig szalonnasütésre alkalmas kultúrált tűzrakóhely került elhelyezésre.
 
A kényelmes terasz és a hangulatos kert nem csak az egyénileg szervezett programoknak ad otthont, a nyári időszakban minden héten szombaton, élőzenével megfűszerezett grillpartyn vehetünk részt a hotel szervezésében. Az eddig leírtakon kívül aktív pihenésünket szolgálja a kerékpárbérlés lehetősége, valamint a szauna és az izomlazító gyógymasszázs is.
 
Abban a három napban, amíg a hotelben tartózkodtam, nem csak a gyógyfürdők közelében található szállodák gyakori vendégeivel, az idősebb korosztály képviselőivel találkoztam, hanem legalább ugyanekkora részben kisgyermekes családokkal, fiatal párokkal is, úgy gondolom, nem véletlenül. Véleményem szerint minden korosztály megtalálhatja a számítását, ha a Hotel Ametystbe látogat, akár a nyugodt pihenésre, akár az éjszakai fürdőbulikra, akár a pihentető kikapcsolódásra vágyik.
 
A Hotel Ametyst nem a hétcsillagos Dubai szállodák versenytársa kíván lenni, a légkondicionált szobák helyett marad a kellemes színű sötétítőfüggöny. Itt nincsen biliárdszalon, de van verőfényes teraszon elfogyasztható reggeli. Nincsen feszített víztükrű medence, de van mesésen szép kert tűzrakóhellyel és lugassal, de ami a legfontosabb, nyugalom és harmónia.
 
Az itt töltött három nap után az én kipihent arcomon is ugyanaz a kifejezés ragyogott, amelyet a többi vendégén is tapasztaltam: egy mosoly, mely hazáig elkísért….
 

 

 


Szerző:
NSI16
Budapest
Férfi
1986
Követem
Árpa Attila: Holtomiglan kritika
Széles Sándor: A halálraítélt - könyvkritika
Takács Hajnal: Az asszony verve
Réti László: Vérvonal
Réti László: A Hasonmás kritika
A zuglói rendőrökkel folytatta világrekordját a sakkmesternő!
Mobil Rendőrörsöt avattak Zuglóban!
Beszámoló a POFOSZ központi 56-os ünnepségéről
Réti László: Az Elnök kritika
Vitézavatás 2013: Beszámoló
Emberközeli élmény, nyugodt környezetben- Pihenés a Hotel Ametystben
Ragyogott és mégsem korgott – Háromnapos örömünnep a Matyóföldi Folklórfesztiválon
Duncan Shelley: A félelem íze - Könyvkritika
Réti László: A parfümőr - könyvajánló
Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. Interjú
Az örök hazafi - Arany Tibor
Murder: A Gyilkos Tárlat- Élménybeszámoló
Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Duncan Shelley: A Pokol Kézikönyve I. - Könyvajánló
A világűr meghódítása: Három dimenziós előadás a TIT Planetáriumban
Réti László: Célpont Párizsban - könyvajánló
Kitaszítva-befogadva: Kiállítás 1956-ról
Duncan Shelley: Egy konspirátor feljegyzései - Könyvajánló
A fotózás szerelmese
Réti László: Kaméleon
Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg gyermekünk intelligenciáját?
Hazánkba látogatott a Wing Tsun Kung-Fu Nagymestere
30 év a Kardok Bűvöletében
1956:56 - Dokumentumfilm készült a Szabadság Hőseiről
Sikerrel rendezték meg az I. Független Nemzeti Filmfesztivált
Sikermusical hódít a közönség soraiban: Pesti srácok
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!
Egyenruhások a pályán: Filmet forgattak napjaink katonasportolóiról.
Folklór és a Funky találkozása: Bemutatkozik a FolkFunk Superstars.
Interjú egy 1956-os hős rendőr, hadtörténész unokájával
Film készült a világrekorder vitéz Sinka Brigitta magyar sakkmester életéről

« Előző cikk
Következő cikk »
Interjú Abafi Cézárral, a Magyar Boszorkányszövetség vezetőjévelInterjú Abafi Cézárral, a Magyar Boszorkányszövetség
Hatot ütött a nagy állóóra. Hatot kopogott a szellem a szoba négy falán. Eszembe ötlött, hogy talán megkérte a szomszédokat, ...
Klímafegyver és hidegháború

Klímafegyver és hidegháború
Létezik-e klímafegyver? Úgy érzem, jogosan teszem fel ezt a kérdést, hiszen manapság annyiféle tömegpusztító fegyvernem ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: