Könyv

Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre? Itt a vérben tocsogó, felnőtt verzió!

2013. 09. 09. • Szerző: Nagyfügedi Gergely
Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre? Itt a vérben tocsogó, felnőtt verzió!

Fiatalon mind találkoztunk azokkal a könyvekkel, ahol mi dönthettük el, hogy merre menjen a főszereplő, kivel álljon szóba és kivel vívjon meg. Ismét íródott egy ilyen könyv. Felnőtteknek!

 

Körömszakadtából! Ez a címe annak a műnek, melynek szerkezete felidézi bennünk gyermekkori élményünket, amikor is a főhős bőrébe bújva, a megfelelő passzusokhoz lapozgatva élhettünk át megannyi kalandot. Ahogy itt is, de e modern irománnyal való játék már nem igényel kockákat, sem kalandlapba való jegyzetelést, viszont labilis rolex air king replica idegzetűeknek semmiképpen sem javallott, mert olyan brutális, véres és néhol talán indokolatlan alapossággal leírt, boncasztalra illő jelenetek tűzdelik, melyek próbára teszik a legszívósabb Fűrész-rajongókat is.
A történet a napjainkban játszódik. Egy huszonéves lány bőrébe bújva kell talpon maradnunk. Nem megyek bele részletesebben a sztoriba, de a lényeg, hogy eme hölgy párja közel sem olyan szép életű, mint azt gondolta volna, mert egy napon többedmagával a saját, hotel nagyságú házában az életére tör. Eme, kedves Zsomborkáról, a férjről, kiderül, hogy szervkereskedő és a fél pincét berendezte cseppet sem szívet melengető eszköztárával, hogy megkönnyítse a magyar valóságban oly rögös pénzkeresés eme fáradságos, kockázatos, de minden bizonnyal kifizetődő művészetét. A baj csak az, hogy az ifjú feleség (tehát az olvasó) minderre rájön. Zsombor és társasága ezért könyörületesnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető módon igyekszik megfojtani, leszúrni, halálra verni főhősünket (minket).
A könyv a legtöbb esetben három, sok esetben négy lehetőséget kínál az olvasónak. A „jobbra, vagy balra mész tovább” szerkezetű jelenetek nem igen vannak, mert a cselekmény sokkal inkább a legkülönbözőbb eszközökkel megkísérelt, elkeseredett önvédelemre fókuszál.  (Mivel védekezel, hogyan ütsz\szúrsz stb.)
Egy tagadhatatlanul izgalmas, pörgős, minden ízében brutális, de egyes jeleneteket beteges precizitással ábrázoló kalandjátékról van szó. Hogy ne csak beszéljünk, de meg is érezzük e véres szték ízét, jöjjön most egy tipikus, átlagos hangulatú képi világ a műből. Jó ízlelgetést!
A szerző
„Rámarkolsz hegyes rúdra, és mikor Takács fölfelé kezd cibálni a hajadnál fogva, a hegyes végét beleszúrod a támadód gyomrába. Takács pupillái óriásira tágulnak. Az egész teste összerándul, majd feldől. Teljesen magához húzza a végtagjait és összegömbölyödik a földön. Hosszú másodpercekig mélyen nyög ebben a pózban… Gyorsan szivárogni kezd belőle a vér; pillanatok alatt több járólapot is teljesen beborít. Remegő kézzel fogod a kezedben a tűhegyes rudat, melynek hegyéről egymás után gördülve movado bold replica indulnak el a vércseppek a kezed felé. Takács elcsendesedik, kezeit továbbra is magához húzza, de most replica omega de ville a lábaival rúgkapálni kezd. A lábfeje kusza vonalakban keni el a földre kifolyt vérét. Majdnem hozzád ér a vonagló test, ezért gyorsan felállsz, és pár lépést teszel hátra. Takács iwc yacht club replica végül teljesen elnémul és rángatózáskor a nadrágszárával replica bell & ross br01 fehérre törölt járólapokat újra befedi a hasából kiáramló vér.
 
Lesújtasz egy utolsót a támadódra. Lapozz a 67-re.
Leengeded a csövet és megvizsgálod a férfit. Lapozz a 68-ra.
A csövet magad audemars piguet alinghi replica mellé készíted és megnézed, mennyire sérültél meg. Lapozz a 69-re.
Azonnal tovább indulsz. Lapozz a 70-re.”
---
A könyv elérhető itt:

 


Szerző:
Nagyfügedi Gergely
Budapest
Férfi
1983
Követem
Feketén Aztán Fehéren
Mentsük meg a süniket!
Momentán Társulat – Ketten
Momentán Társulat – Felnőtt mini. Ilyet még nem láttunk
Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre? Itt a vérben tocsogó, felnőtt verzió!
Tapi-nyuszit életveszély fenyegeti: én! Állítsatok meg!
Mystery Gang koncert az Orfeumban
Tűz Északról
Lánybúcsú (filmajánló) - Korlátolt és közepesen közönséges
Blackbird (Szkéné Színház) – Pedofil vagy áldozat?
Nyílt levél az örményeknek
Államérdekből - Hány politikus megy moziba, ha a korrupció a téma?
Még össze sem forrtak a csontok, máris újra törtek - HCW Megszállás
A Magyar Pankráció forradalma – itt igazi vér folyt
Kullancs eltávolítása - Veszélyes hazugság terjed a neten!
Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hűvösen szereti
Vállapos sportolók – Egy film az élsportoló katonáinkról
Új Robin Hood a színpadon. Még a gázárakat is simán lenyomja!
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után? Horrorszínház Budapest
Versenyben a magyar artisták – Jön a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Új, titkos taktika a neten! Akár havi 10 000 eurót is kereshetünk?
Miért nem ufó-kutatókat rabolnak a földönkívüliek?
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.
Tegnap még állt
Nem válogattál be? – Nyílt levél Brad Pittnek
Fenmo – Többezer éves tradíció a Nagycirkuszban
Falatka - cápatámadás áldozat
Reklamációm akkora baromság volt, hogy azt már jutalmazták!
Panaszlevél a hotelnek

« Előző cikk
Következő cikk »
Réti László: Az Elnök kritikaRéti László: Az Elnök kritika
Azt kell mondjam kortárs, szórakoztató irodalom szempontjából a magyar olvasók lassan elkényelmesedhetnek, az utóbbi években ...
Duncan Shelley: Vadászidény
Duncan Shelley: Vadászidény
Hol is kezdjem? Mondhatnám, hogy ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretik a sci-fit, némi horroral fűszerezve. Vagy azoknak, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: