Programajánló

FIRKIN - 5 év Koncert - Jegyrendelés Lejárt.

2013. 08. 27.
FIRKIN - 5 év Koncert - Jegyrendelés

Szeptember 27. Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.
2008 októberétől indult hódító útjára a Firkin zenekar, amely a kelta bulizene féktelenül szerethető műfaját honosította meg Magyarországon. Azóta több mint 300 koncertet adott az együttes itthon és külföldön is - Kanada, Franciaország, Svájc, Belgium, Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia.
Mára már minden neves hazai fesztivál és koncerthelyszín fellépője a Firkin – Sziget Fesztivál, Művészetek Palotája, Hegyalja Fesztivál, SZIN, Pannónia Fesztivál, EFOTT, Savaria Karnevál, stb. Turnélista: www.firkin.hu/hu/tour/

Az együttes 2009 májusában kiadott Firkinful Of Beer című első albuma alig egy év alatt Aranylemez lett, 2010 elején pedig Fonogram Díjra jelölték. A korong Firkinful Of Beer című dala rákerült a világ legjobb folkzenekarainak válogatáslemezére (Almost St. Patrick’s Day – Reedo Records, 2009, Németország). 

Az együttes Whup! (2010. november) című második lemezének Lord Of The Dance című dala Kanadában 4 hónapon keresztül, Németországban 3 hónapon át vezette a nemzetközi kelta listákat.

A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként a Művészetek Palotája meghívta a zenekart egy exkluzív koncert megtartására (2010. június 25.), amelynek átütő sikere meghozta a zenekar számára a szélesebb körű elismerést.

2011 több jelentős eseményt kínált a Firkin számára: öt állomásos turné Kanadában, rengeteg magyar és külföldi fesztiválmeghívás, ahol a zenekar számos esetben headlinerként (főzenekarként) játszhatott.

A zenekar 4. születésnapján (2012 szeptember) felvett koncert DVD-n is megjelent Keep On Firkin címmel, amelynek hanganyagát 2013-ban az MR2-Petőfi Rádió teljes egészében leadta. 

2013-ban a Firkin ismét a Fonogram-jelöltek közé került Igyunk Pálinkát! című harmadik albumával, a Művészetek Palotája pedig újfent felkérte az együttest egy egyedi Firkin-est létrehozására. Ezen a teltházas eseményen a zenekar művészi oldalát láthatta a közönség: 4 énekessel, számos vendégzenésszel, a Pécsi Balett táncosaival, rajzfilmszerű háttérvetítéssel, díszlettel bővítve hangzott el a Firkin-repertoár és 10 új dal bemutatója is.

2013-ra a Firkin élő zenei felvételei kaput nyitottak az egyik legmeghatározóbb német koncertszervező ügynökséghez, akikkel a zenekar az év elején leszerződött, így a Firkin egyre több és nívósabb külföldi fesztiválon játszhatja ki hatalmas energiáit.

“Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin' good!”

 

19:00 - Kapunyitás
20:00 - Gypo Circus (koncert)
20:45 - Nyereményjáték-sorsolás
21:00 - Firkin (koncert)

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Programajanlo


« Előző cikk
Következő cikk »
Andrea Bocelli koncert Budapesten - JegyrendelésAndrea Bocelli koncert Budapesten - Jegyrendelés
November 9. Az év Koncert szenzációja! Hét év után Magyarországon lép fel Andrea Bocelli ...
NYÁRZÁRÓ HEAVEN STREET SEVEN KONCERT LESZ A ZP-BENNYÁRZÁRÓ HEAVEN STREET SEVEN KONCERT LESZ A ZP-BEN
Augusztus 26. OKTÓBERIG ELBÚCSÚZIK BUDAPESTI RAJONGÓITÓL AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBBMAGYAR ALTERNATÍV ROCKZENEKAR, A HEAVEN STREET ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: