Film

Interjú a vámpírral (Film kritika)

2012. 04. 04. • Szerző: Ani8825
Interjú a vámpírral (Film kritika)

Az Interjú a vámpírral című film klasszikusnak számít a vérszívókról szóló mozik között. Alapját Anne Rice 1976-ban írt azonos című regénye képezi.

Kedvelem a vámpíros regényeket és filmeket, de ez az alkotás óriási csalódás számomra. Engem sokként ért a rémtörténet. Jó, bevallom nem az egész, csak a nyolcvan százaléka. És, mivel a negyede tetszik, kezdem azzal.

A sztori jól indul; adott egy kétszáz éves vámpír, aki elmeséli az életét, és ami a legfontosabb a történet szempontjából, miként lett ő az éjszaka teremtménye. Valamint megismerjük a vámpírok világát, szokásait - körülbelül ennyi momentum volt élvezhető a filmből. Hozzáteszem, még az is belefér, hogy koporsóban alszanak, eddig tartott a pozitív rész.
 
Nézzük azt, ami nem tetszett vagy inkább kiverte nálam a biztosítékot. Először is a rengeteg vér, a még több vér és az annál is több vér. Én aláírom, hogy a mozi műfaját tekintve horrorfilm, vámpírokról szól, de azért egy kicsit kevesebb vörös folyadékkal is simán elérték volna a kívánt hatást. Abban sem látom, a logikát, miért isszák pohárból, elég ízléstelen.
Kettes pont. Magyarázza meg nekem valaki, miért kellett egy ártatlan, tündéri kislányt akarata ellenére szörnyeteggé változtatni. Igen, jól értette a kedves olvasó, hogy szörnyeteggé. A megfejtés a következő: éppen azért változtatták át a kislányt, mert a gyerekeket mindenki ártatlannak hiszi, és mivel erről vannak meggyőződve a hiszékeny, gyenge emberek a filmben, a kislány mégis csak „jó” célt szolgált: Ő volt Louis és Lestat titkos fegyvere.
A harmadik dolog ami zavar: Louis siralmas próbálkozása, hogy ő nem bántja az embereket. Szerintem vehetne egy-két önuralom leckét Carlisle Cullentől.
Am felháborító és érthetetlen számomra. Lestat „életben maradása”. Megmérgezték, felgyújtották a film végén mégis vidáman, ereje teljében iszogatott, mintha mi sem történt volna. Ki kellett volna rakni a napra, hadd süljön ropogósra. Ha rajtam múlott volna, már nem élne, az biztos.
Zárásként csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ezt az „alkotást” a „soha többé nem nézem meg” képzeletbeli kategóriámba sorolom. Furcsa lehet ezt egy olyantól olvasni, aki egyébként rajong a vámpírokért, de ez a véleményem. Akinek nem tetszik, az vesse rám az első követ.
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:
 

 

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
'A jól megcsinált dolog jobb, mint a jól elmondott.' - kritika a Némafilmes-ről'A jól megcsinált dolog jobb, mint a jól elmondott.'
Benjamin Franklin szavai tökéletesen illenek a Némafilmes-re, mellyel egy nemzetközi porondon kevésbé ismert francia rendező ...
Torrente ismét lecsapTorrente ismét lecsap
Mindenki kedvenc részeges, szexista, antiszociális zsaruja visszatér és újra lecsap a mozivásznon. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: