Journality Projektek

Jelentkezz a két jegyért! BOOK of the DEAD / Halottaskönyv - színházi előadás Lejárt.

2013. 03. 02. - 2013. 03. 20.
Jelentkezz a két jegyért! BOOK of the DEAD / Halottaskönyv - színházi előadás

Ha vállalod, hogy beszámolót írsz az előadásról, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz, és ha téged választunk, két jegyet biztosítunk a számodra. Fizikai színházi előadás a Tibeti Halottaskönyv inspirációjára

Az új projektre jelentkezni bejelentkezés után tudsz! Jelentkezés határideje: 2013.03.20

 

Premier időpontja: 2013.03.26. 19 óra

 

Helyszín: Malomudvar Színházi Műhely - 1095 Budapest, Soroksári út 48-54. II. kapu 

"A dőre nemtudás, a tudattalan, mint világtalan anyóka botorkál, nem tudja, hol jár, mit tesz. A nemtudásból fakad a buzgalom, melyben a Tett, a korábbi cselekvések kérlelhetetlen hatása úgy formálja a tudattalant, mint a fazekas, ki a sárból edényt korongol. A buzgalomból ered a tudat, mely mint erdőn gyümölcstől gyümölcshöz futkosó majom, ingatag."

(Részlet a Tibeti Halottaskönyvhöz írott előszóból)

Szereplők - alkotók:

Formanek Csaba

Ilyés Lénárd

Pignitzky Ádám (látvány-fény) 

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a halál utáni lét kérdése. Ugyanakkor életünkben is többször meghalunk és újjászületünk. Félelmeink és vágyaink mentén új és új korszakok nyílnak a jövőbe, attól is függően, hogy mennyire sikerült megértenünk és feldolgoznunk a korábban velünk történteket. A Tibeti Halottaskönyv magában foglalja e változás mítoszát. Az előadás alkotóit különösen az a motívum fogta meg, amely szerint a halálba - és az újjászületésbe – vezető út nem feltétlenül magányos kaland. Ahogy Tibetben egy tanult láma vagy egy tapasztalt mester a haldoklás végóráiban a rituális szövegeket az eltávozó fülébe súgja, úgy segítjük át mi is egymást életünk különböző – olykor tragikusnak tűnő - fázisain. 

A Book of the Dead című előadás három halálesetet mesél el. Az elsőben egy öregasszonynak és ápolójának kapcsolata bontakozik ki, a másodikban egy öregember találkozik egy fiatal anyával, a harmadik részben pedig két szerzetes utazik a köztes lét ösvényein. A groteszk humorral és meditatív csendekkel átszőtt előadás egyik különlegessége, hogy ugyanaz a két színész játssza el az összes szerepet. 

Ilyés Lénárd és Formanek Csaba ezzel az előadással kívánja összegezni az elmúlt években a fizikai színház területén szerzett tapasztalatait. Többek között olyan alkotóktól tanultak, mint Csetneki Gábor, Oleg Zsukovszkij, vagy a Teatr Novogo Fronta társulata. Színházi munkáik mellett rendszeresen vezetnek workshopokat, ahol a színészi jelenlét testi aspektusait kutatják. Új bemutatójuk vizuális világát Pignitzky Ádám látványtervező segíti. 

További információ: http://bookofthedead-theatre.blogspot.com

Jegyárak: Teljes: 1.500 Ft, Diák / nyugdíjas: 1.000 Ft
Jegyek foglalhatók: szinmalom@gmail.com

Mik azok a Journality Projektek?
Bárki lehetőséget kaphat, hogy elmondja véleményét egy termékről vagy szolgáltatásról. Szerződött partnereinkkel egy adott téma mestereit keressük!Felhívásainkról adatlapodon és a hírlevélben értesülhetsz. Jelentkezz most! Jelenetkezésed és regisztrációd ingyenes és semmire sem kötelez.

 

 

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Jelentkezz a kritikai példányért! Tiller, Carl Frode: Bekerítés 2Jelentkezz a kritikai példányért! Tiller, Carl Frode:
A szabály még mindig egyszerű: Akit kiválasztunk, megkapja a könyveket, ami természetesen onnantól a sajátja, cserébe egy-két ...
Jelentkezz a két jegyért! Belvárosi Színház: Fülkefor és vidékeJelentkezz a két jegyért! Belvárosi Színház: Fülkefor
Ha vállalod, hogy beszámolót írsz az előadásról, amit csak nálunk jelentetsz meg, jelentkezz, és ha téged választunk, két ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: