Könyv

Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló

2013. 08. 17. • Szerző: littlecat
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló

A házasság az élet egyik legnehezebb intézménye. Az idő egy olyan dolog melynek folyamán a dolgok jobbá vagy rosszabbá válhatnak, de a mai rohanó világban és a rengeteg fejlett technika korában az embernek nincs idejük megállni. Az internet egy varázslatos hely, amely sok meglepetést rejthet, de vajon helyre tud hozni egy elromlóban lévő házasságot?

 

Alice és William Buckle immáron húsz éve házasok, és a kapcsolatuk eljutott arra a pontra, hogy fokozatosan eltávolodtak egymástól. Az életük a külső szem számára tökéletes. Van két gyönyörű gyermekük Zoe és Peter, Alice az iskola drámapedagógusa, míg William egy sikeres cég marketinges nagykutyája, azonban a látszat néha csal.
            Alice egy az interneten talált kutatásra jelentkezik, mely a házasságról szól, és az élete gyökeresen megváltozik. Ő lesz a 22-es feleség, míg az ő válaszaival foglakozik a 101-es kutató. Alice a kérdésekre válaszolva, megnyílik az ismeretlen kutatónak, és a legbelsőségesebb emlékeit osztja meg vele.
            Alice igazi vérbeli anyuka, és olyanokat lát a gyermekei életébe, amik nem is léteznek. Úgy gondolja Zoenak evészavara van, míg Peterről azt feltételezi, hogy homoszexuális, és mivel minden idejét leköti a kutatás így észre sem veszi az árulkodó jeleket, amikből rájöhetne mi is történik a gyermekeivel.
            Miután a család élete gyökeres fordulatot vesz. William elveszíti a munkáját. Alice és William még távolabb kerül egymástól. Vajon mi az a határ, amit ha átlépsz nincs visszaút? Alice kapcsolata a 101-es kutatóval, átkerül a Facebookra, és a csevegéseik nem minden esetben barátságosak.
Vajon sikerül megmenteniük a házasságukat? Vajon Alice a 101-es kutatót választja helyette? William talál magának másik állást? Fény derül a gyerekek igazi problémáira? A könyv zárójelenete Alice két legjobb barátnőjének Nedrának és Katenek az esküvőjén történik, és egy biztos, a végén mindenkinek papír zsebkendő lesz a kezében.
            Elgondolkodtató, romantikus, bohókás, izgalmas ez mind igaz erre a könyvre. A tanulság is egyértelmű, egy házasság akkor romolhat el igazán, ha nem figyelünk oda a másikra és nem látjuk meg néma segélykiáltásukat. Néha elég ha csak leülünk a házastársunk mellé és megkérjük meséljen a napjáról, esetleg főzünk hozzá egy csésze forró teát is.
            Szeresd a házasságodat, és ápold, akkor rövid idő alatt hatalmas sűrű lombos fa nőhet ki belőle, ami az életed végéig kitart.

 


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Lois Lowry: Nyáron történt - KönyvajánlóLois Lowry: Nyáron történt - Könyvajánló
Vannak könyvek, amik szórakoztatnak. Elhessegetik a szürke valóságot, és egy csésze kávé és egy meleg takaró társaságában ...
Felfelé folyik, hátrafelé lejt - könyvajánlóFelfelé folyik, hátrafelé lejt - könyvajánló
A kötet fordítója Karát Tamás elmondása szerint a Felfelé folyik, hátrafelé lejt egyrészt izgalmas nyomozásra hívja az olvasót, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: