Nyitóoldal

MindQuest - Lopd el a gyémántot!

2012. 06. 27. • Szerző: Sisonyomozo
MindQuest - Lopd el a gyémántot!

Budapest belváros szívében egy izgalmas játéklehetőség várja az oda látogatókat. Két terem, tele megfejtésre váró feladatokkal. A MindQuest névre keresztelt játszóház a hét minden napján fogadja vendégeit, kortól és nemtől függetlenül. 2-5 fős társaságok vehetnek részt a játékban, minden csapatnak pontosan egy óra áll rendelkezésére, hogy megkeresse a világ legnagyobb gyémántját, vagy hatástalanítson egy bombát.

 „A játék során a legfontosabb a megfelelő kommunikáció a csapattagok közt. Ebben a két teremben mindent szabad. Minden egyes tárgyat fel lehet használni, mindenhez csak leleményesség kell. Sokat számít a kreativitás és a probléma megoldás is.” – így nyitotta rövid ismertetőjét az egyik szervező.
 A mi csapatunk kétfős volt, a gyémánttermet választottuk. Megtudtunk fontos dolgokat, hogy mivel nem érdemes elhúzni az időt, illetve mi az, amit mindenképp próbáljunk meg. Ez a rövid megbeszélés az elején még inkább fokozta a hangulatot.
Nagy izgalommal vágtunk neki a feladatnak. A kis irodába lépve nem is tudtuk hirtelen, mihez nyúljunk, majd szép lassan kialakult egy kép, hogy mit mi után nyissunk ki, ki mit nézzen meg. Számtalan számzáras lakat várt még ránk a teremben körbenézve, kinyitásuk viszont nem volt egyszerű.
A MindQuest-ben fontos, ha az ember tudja, hogy a szobában elhelyezett tárgyaknak mind jelentőségük van, viszont van, amelyik csak hangulatfokozóként van ott, a játékban nem játszik komoly szerepet. A bútorok és a kihelyezett dísztárgyak teljesen találóan voltak elhelyezve, pár perc alatt beleéltük magunkat a játékba, szinte már-már nyomozói szemmel néztünk szét.

 

Minden tárgyat többször végigtapogattunk, minden fiókot és szekrényt kinyitottunk, amit csak lehetett, igyekeztünk fejben kirakni a kirakós darabjait.
Két monitoron folyamatosan láttuk, mennyi idő áll még rendelkezésünkre, ami nagyon pozitív, hiszen segít beosztani, hogy minden feladatra jusson pár perc. Amikor pedig kicsit elakadtunk, a játékvezetőnk instrukciókkal látott el bennünket.
Voltak olyan feladványok, amiket nem mertünk meglépni, majd utólag kiderült, hogy pont ez vezetett minket sikerre, úgyhogy a vakmerőség is számít.
Végül 50 perc alatt sikerült teljesítenünk a feladatot, elloptuk a világ legnagyobb gyémántját. Jó érzés volt nagyon, hogy ketten is sikerrel jártunk, illetve, hogy ennyire jó csapatot alkottunk.  
„A gyémántot olyan 80%-os sikerrel szokták kihozni, míg a bomba hatástalanítása csak átlag 60%-ban sikerül a játékosoknak. Gondolkozunk rajta, hogy egy idő után bővítsük a lehetőségeket, átalakítással, esetleg teljesen új termek létrehozásával.” – árulta el a játék egyik alapítója.
Az egy óra iszonyatosan gyorsan eltelt, szinte észrevétlenül. A játék után pedig úgy éreztük, most azonnal teljesíteni szeretnénk a másik termet is.
„A MindQuest a nevéből adodóan egy kihívást jelent. Amikor beléptünk nem tudtuk mire számítsunk. Az eligazításnál kaptunk egy-két instrukciót, amit akkor nem, de a játék közben használni tudtunk. A pincehelységben a világ legdrágább gyémántja van elrejtve és a kihívás, hogy el tudjuk e rabolni, miközben a 60 perc folyamatosan fogy. A játék ötletes és izgalmakkal teli, váratlan feladvánnyal és folyamatos láncbakötéssel, mert minden mindennel kapcsolatba hozható.” – mesélte a csapattársam mosolyogva a játék után.
A MindQuest alapvető célja, hogy a csapatok tagjait még közelebb hozza egymáshoz, illetve segít kicsit kikapcsolódni. A rendelkezésre álló egy órában a játékosok újra gyermeknek érezhetik magukat, vagy akár nyomozónak, egy biztos – aki ellátogat ide, az nem fogja megbánni, hiszen egy remek élménnyel fog gazdagodni.

 


Szerző:
Sisonyomozo
Budapest

1993
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Különvélemény - Sci-fi az Unióban?Különvélemény - Sci-fi az Unióban?
Közületek aki látta Tom Cruise Különvélemény című Sci-fi akció filmjét, az valószínűleg ismerősnek fogja találni jelen témát. ...
Vége a szabad internet korának?Vége a szabad internet korának?
Amilyen nagy horderőt képvisel az ACTA, angolul Anti-Counterfeiting Trade Agreement, olyan kevés figyelmet szántak a törvénytervezetre ...