Könyv

Réti László: Az Elnök kritika

2013. 09. 22. • Szerző: NSI16
Réti László: Az Elnök kritika

Azt kell mondjam kortárs, szórakoztató irodalom szempontjából a magyar olvasók lassan elkényelmesedhetnek, az utóbbi években megszokhattuk, hogy Tom Clancy, John Grisham és Robert Ludlum nyomdokai haladva kis hazánknak is van egy olyan krimiírója, aki a minőségi, nagy ívű politikai-bűnügyi történeteket szállítja megbízhatóan magas színvonalon. Réti László, a nagysikerű Kaméleon és a különleges Parfümőr írója az Ulpius –Ház kiadóval karöltve szinte félévente vadonatúj történettel jelentkezik.

 

Teljes meggyőződéssel állíthatom ebben az esetben, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására. Réti legújabb regénye ismét részletekbe menően gazdag történetet és érdekes karaktereket tartogat olvasói számára:
1972-ben a vietnami dzsungel poklában egy katonának óriási ötlete támad – ez lesz élete nagy üzlete. Ezzel az ötletével azonban két kontinensen is események láncolatát indítja el. A következő harminc évben a világ legkülönbözőbb pontjain úgy ölnek meg embereket, hogy senki sem érti, ki és milyen indokkal végzett velük. Mindeközben a brit védelmi minisztérium eltűnt vegyi fegyverek után kutat Skócia lankás dombjai között, és tűvé teszik az óceánt egy nukleáris hulladékot szállító hajó után.
A nyolcvanas években egy borgőzös párizsi éjszakán olyasmi történik bulizó egyetemisták egy csoportjával, ami megváltoztatja az életüket.
Miként függnek össze ezek az események?
Vajon mi kapcsolja össze a finn régészt, az amerikai kémelhárítót, a brit tengerészt és a Magyarország köztársasági elnöki székére aspiráló politikust?
A szálak Budapestre vezetnek…
 
Az ismét terjedelmes, ötszáz oldalas kiadványt desing szempontjából górcső alá véve tökéletes, mind a papírlapok, mind a borító minősége, a grafikai elemek helyén vannak, összhangban az Ulpius-ház  kiadónál megjelent korábbi Réti-bestsellerekkel.
 
A kedvcsináló fülszöveget elolvasva eszembe jutott, hogy az író előző könyve, a Parfümőr esetében már kifejeztem azon örömömet, hogy végre egy történet, amely ízig-vérig Magyarországon, legfőképpen a fővárosban, Budapesten játszódik. Nos a történet végeztével elárulhatom: Az Elnök esetében is van ok a boldogságra, ha nem is teljes egészében, de a regény több szállal kötődik hazánkhoz, és a legfontosabb, mindent lezáró fejezetek ismét a magyar fővárosba kalauzolnak minket.
 
Egy titkokra és fordulatokra épülő regény esetében nehéz dolga van a kritikusnak. Annyit elárulhatok büntetlenül, hogy „Az Elnök”-ben megvan minden, ami ismét garantálja a politikai thillerek, az akciódús üldözések, összeesküvések kedvelői számára a tartalmas szórakozást. Az ellenállhatatlanul vonzó régésznő Rita Karhunnen, a kegyeiért küzdő Ian Stark kapitány és Vernon Chase különleges ügynök közötti szerelmi háromszög csupán alapjául szolgálnak egy évtizedeken, kontinenseken és nemzeteken átívelő izgalmas történetnek.
 
A regény negatív szereplői a korábban megszokottaknál talán kicsit kevésbé kidolgozottak, de ezért az apró hiányosságért kárpótolnak minket a rejtélyek, a remek fordulatok és a hamisítatlan nemzetközi hangulat. Nem elírás! A könyv olvasása movado replica watches közben egyszer sem éreztem, azt, hogy most egy szegényes fantáziájú tipikusan magyar történethez van szerencsém, éppen ellenkezőleg, olyan érzés fogott el, mintha a bevezetőmben említett világszinten ismert és elismert sikerírók legújabb könyvének breitling replica valamelyikét tartanám a kezemben. Réti László új könyvének van még egy érdekessége: hitelesnek tűnő módon bepillanthatunk a A.Lange Sohne replica Watches nemzetközi diplomácia és háttéralkuk világába, sőt, a szemfüles olvasók talán még a köaudemars piguet replica zelmúlt magyar aktuálpolitikai eseményeivel is felismerhetnek némi párhuzamot.

 

A könyv lezárását követően egy kedvcsináló részletet olvashatunk Zenith Replica Watches a Parfümőrből, de a legnagyobb meglepetés az utolsó lapon érhet minket: Réti László egyik legsikeresebb rolex air king replica könyve, a Kaméleon mára igazi rajongótábort franck muller crazy hours replica gyűjtő főszereplője, Cameron Larkin őrmester hamarosan visszatér a Hasonmás című történetben! Az Elnök ismét megerősítette Rétibe vetett olvasói bizalmamat, ezért biztos vagyok benne, hogy első folytatásos történetében sem fogunk csalódni. Már csak párat kell aludni…


Szerző:
NSI16
Budapest
Férfi
1986
Követem
Árpa Attila: Holtomiglan kritika
Széles Sándor: A halálraítélt - könyvkritika
Takács Hajnal: Az asszony verve
Réti László: Vérvonal
Réti László: A Hasonmás kritika
A zuglói rendőrökkel folytatta világrekordját a sakkmesternő!
Mobil Rendőrörsöt avattak Zuglóban!
Beszámoló a POFOSZ központi 56-os ünnepségéről
Réti László: Az Elnök kritika
Vitézavatás 2013: Beszámoló
Emberközeli élmény, nyugodt környezetben- Pihenés a Hotel Ametystben
Ragyogott és mégsem korgott – Háromnapos örömünnep a Matyóföldi Folklórfesztiválon
Duncan Shelley: A félelem íze - Könyvkritika
Réti László: A parfümőr - könyvajánló
Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. Interjú
Az örök hazafi - Arany Tibor
Murder: A Gyilkos Tárlat- Élménybeszámoló
Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Duncan Shelley: A Pokol Kézikönyve I. - Könyvajánló
A világűr meghódítása: Három dimenziós előadás a TIT Planetáriumban
Réti László: Célpont Párizsban - könyvajánló
Kitaszítva-befogadva: Kiállítás 1956-ról
Duncan Shelley: Egy konspirátor feljegyzései - Könyvajánló
A fotózás szerelmese
Réti László: Kaméleon
Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg gyermekünk intelligenciáját?
Hazánkba látogatott a Wing Tsun Kung-Fu Nagymestere
30 év a Kardok Bűvöletében
1956:56 - Dokumentumfilm készült a Szabadság Hőseiről
Sikerrel rendezték meg az I. Független Nemzeti Filmfesztivált
Sikermusical hódít a közönség soraiban: Pesti srácok
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!
Egyenruhások a pályán: Filmet forgattak napjaink katonasportolóiról.
Folklór és a Funky találkozása: Bemutatkozik a FolkFunk Superstars.
Interjú egy 1956-os hős rendőr, hadtörténész unokájával
Film készült a világrekorder vitéz Sinka Brigitta magyar sakkmester életéről

« Előző cikk
Következő cikk »
Hitler, a trendiHitler, a trendi
Nem könnyű a diktátorok élete. Így van ezzel Adolf Hitler is, aki egyik nap még a nép nagyra becsült vezére, másnap viszont ...
Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre? Itt a vérben tocsogó, felnőtt verzió!Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre?
Fiatalon mind találkoztunk azokkal a könyvekkel, ahol mi dönthettük el, hogy merre menjen a főszereplő, kivel álljon szóba ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: