Kultúra/Kiállítás

Word Press Photo 2013

2013. 11. 09. • Szerző: Lizzy007
Word Press Photo 2013

Ismét eltelt egy év, nem maradtunk idén sem Word Press Photo nélkül. A már megszokott helyszín, a Kossuth téri Néprajzi Múzeum adott ezúttal is otthont a neves sajtófotó kiállításnak.

Az is megszokottnak számít, hogy a díjazott fotósok nagy része a sokkoló, meghökkentő képek hatásával operált: láthattunk megcsonkított kisgyereket, háborúban elesetteket, lebombázott utcarészletet, és olyan képeket is, amelyek inkább a mögöttük álló sztorival, mintsem magával a kép technikai vagy művészi megvalósításával nyertek teret.
A természetfotó kategória idén is fantasztikus alkotásokkal gyarapodott, előtérbe helyezve a globális felmelegedést,
sportfotó témában is születtek ütős alkotások, a legkevésbé értelmezhető képek pedig az életmód, életstílus kategóriában születtek.

Külön bónusz volt, hogy további két, fotó témájú kiállítás is megtekinthető volt a múzeum emeletén, tetézve egy mozgófilm-történeti kiállítással, amelyet csak hosszas keresgélés után, az egyik eldugott sarokban sikerült megtalálni, de megérte, mivel a filmezés történetét bemutató relikviákban gyönyörködhetett mindenki, aki vonzódik a mozgókép világához.

A Word Press Photo valószínűleg jövőre is ugyanitt lesz látható, kíváncsian várjuk, hogy egy év elteltével hova sikerül még a fotósoknak fokozni a sokkolás, megdöbbentés, esetleg megbotránkoztatás gyarló emberi érzéseit élvezettel hajszoló nézőközönséget.

(képen Sport feature, sorozat, 2. helyezett)


Szerző:
Lizzy007
The World is My Playground...

1977
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Momentán Társulat – Felnőtt mini. Ilyet még nem láttunkMomentán Társulat – Felnőtt mini. Ilyet még
November 11-én indította útjára a spontaneitásáról és kreativitásáról híres társulat az új, minden ízében meglepő produkcióját. ...
Capa - A játékosCapa - A játékos
Nemrégiben volt szerencsém ellátogatni a Nemzeti Múzeum Capa kiállítására. Meglepett. Nem pont erre számítottam, nem számítottam ...

Legnépszerűbb cikkek »
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?
Horrorszínház BudapestRémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?Horrorszínház
Hölgyeim és Uraim! Minden kedves vendégét túláradó borzongással várja Európa legsokkolóbb rémületgyára, a budapesti horrorszínház! ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: