Film

Zsugabubus és társai – Póker a filmvásznon

2013. 08. 02.
Zsugabubus és társai – Póker a filmvásznon

Nincs még egy ilyen játék, ami ennyit szerepelne a filmek képkockáin, mint a póker. Szinte minden filmes szituációban ugyanaz a sztereotípia jelenik meg: ezt a játékot azok játsszák, akiknek van mit a tejbe aprítaniuk, és egyszerűen nem tudnak nem nyerni. Ráadásul minden egyes ujjukra jut egy gyönyörű nő, akiket természetesen a játékosok személyisége és egyénisége vonz az asztalok mellé.

 

Az igazság persze nem ennyire egyszerű és sarkított. Régebben persze tényleg csak a tehetősebbek játéka volt, napjainkban viszont már mindenki számára elérhető.
 
Ennek az az oka, hogy futótűzként terjednek az Internet segítségével a különböző online pókeres oldalak. Az embereknek egyre több lehetőségük van játszani, kipróbálni magukat a póker számtalan változatában. Ezzel egyenes arányban nőtt a versenyek száma is, hiszen a játékszenvedély egyre több embert vonz magasabb szintekre is, és egyre többen neveznek be milliós nyeremények és világhírnév reményében.
 
A jó hír az, hogy ehhez a játékhoz nem kellenek különleges testi adottságok, vagy társadalmi státusz. Bárki, bárhol és bármikor játszhatja ezt a játékot, akár a karosszékben ülve is. Aki azonban komolyabban szeretne pókerezni, annak több tulajdonsággal kell rendelkeznie. Fontos a borotvaéles ész, hogy esetenként kitaláljuk a másik gondolatait, illetve tudnunk kell jól blöffölni is. Emellett nem árt egy jó adag szerencse sem.
 
A filmek esetében még bonyolultabb a helyzet, hiszen ott a színészi játékon van a legnagyobb hangsúly. Nem minden színész alkalmas arra, hogy pókeres jelenetben, vagy filmben játsszon. Vannak azonban színészek, akik nagyszerűen helytálltak színészként. Ilyen például James Woods, Daniel Craig, Mel Gibson, vagy akár Tobey Maguire.
 
Nézzünk meg a repertoárból 3 filmet, amit a póker felhasználásával készítettek!
 
1.      Maverick
 
Elsőként ez az 1994-ben rendezett film jelent meg itthon Magyarországon. Ezért az egyik legismertebb pókeres film a magyar emberek körében. A történet a vadnyugaton játszódik Mel Gibson és Jodie Foster főszereplésével. Mavericknek minden álma, hogy benevezhessen egy neves pókerversenyre, ahova 25 000 dollár a nevezési díj. Neki 3000 dollár kell a nevezéshez. Mindent megtesz azért, hogy kiegészíthesse ezt az összeget. Ehhez azonban más játékosnak is lesz egy-két szava…
 
2.      Casino Royale
 
A 2006-os film a James Bond filmek folytatásaként készült el Daniel Craig főszereplésével. Itt a póker, egészen pontosan a texas holdem áthatja a teljes filmet, egészen a végső pókerjátékig, ahol Bond fergeteges játékba bonyolódik ellenfelével, Le Chiffe-vel. Kaland, izgalom, játék, élet és halál váltja egymást, ezzel is szórakoztatva az akciófilmek szerelmeseit.
 
3.      És megint dühbe jövünk
 
Utoljára egy igazi klasszikust hagytam. A filmben Bud Spencer és Terrence Hill osztják a pofonokat, chilis babot esznek – és „mellesleg” pókereznek is egy keveset. A két klasszis egy maffiózó szerencsejátékost próbál elfogni, aki rettegésben tartja a helyi kaszinókat. Bud Spencer és Terrence Hill rajongóknak kötelező!
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:
https://www.facebook.com/JournalityFilmmania

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Byzantium – Vámpíros film. Vagy mégsem?Byzantium – Vámpíros film. Vagy mégsem?
Hosszú értekezést lehetne folytatni arról, hogy manapság a vámpíros filmek a reneszánszukat élik, és érdekes boncolgatásba ...
A magányos lovas, aki nincs egyedülA magányos lovas, aki nincs egyedül
A magányos lovas a XIX. századi Texasba kalauzol minket, azokba az időkbe, mikor a vasút az egész országot átívelve terjeszkedni ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: