Keresés: Állás

Istenem! Ez már a huszonötödik Sziget?
Hát igen. Immár 25. alkalommal indulunk hosszú tömött sorokban a Hajógyári-sziget felé, hogy aztán egy hétre magunk mögött hagyjuk a szürke hétköznapokat és egy valószerűtlenül színes világba csöppenjünk. A „Szabadság Szigetén” bár nagyon sok minden megnőtt és megváltozott, még mindig érvényesek az 1993-ban meghirdetett szlogenek: „itt mindent szabad, de semmit nem muszáj”, mert idén is „kell egy hét együttlét”, augusztus 9-16 között.


Rohamosan fogynak a Sound jegyek
Érdemes sietni: már csak pár tucat “early bird” jegy van a MasterCard Balaton Sound - Tiesto-val és Oliver Heldens nagyszínpados fellépésével fémjelzett- nulladik napjára, miközben egyre szaporodik a fellépők száma a fesztiválra. Az újonnan bejelentett nemzetközi fellépők, így - többek között - a Leftfield, a Claptone Immortal Live, A-Trak, a Rae Sremmurd mellett ott vannak a legizgalmasabb hazai produkciók is: a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Welhello, az Irie Maffia, a Brains és sokan mások…


MMA magyar nagyágyúi
Túlzás nélkül állíthatjuk hogy az MMA nagyágyúit tömöríti az Independent BJJ & Grappling & MMA egyesület. Ilyen amikor a legnagyobb nevek összekerülnek egy közös edzésre - komoly technikák, professzionális hozzáállás - és persze rengeteg állatság :)


The Boondock Saints – A bostoni halálangyalok
Vallás és erőszak - Troy Duffy 1999-es filmjében ezek kéz a kézben járnak. Az istenhit egy új szintre lép, amellyel bűntudat nélkül gyilkolhatjuk az alvilág rosszfiúit, s szitkozódásként használhatjuk Jézus nevét.


Álláskeresés - pályakezdőknek
A tanulmányok befejeztével előbb-utóbb mindenki szembesül a ténnyel, hogy végzettségre, nemre, lakóhelyre való tekintet nélkül a munkakeresés nem egyszerű...


Kritika: Bizalmi állás (Jaume Balagueró: Amíg alszol, 2011)
Biztos mindenkinek volt már olyan érzése egy közvetett környezetében élő személlyel kapcsolatban (bár lehet, hogy csak én vagyok túl paranoid), hogy valami nem stimmel vele...


Vigyázz, meteor!
Egy ablaknak álcázott tévével verik át a gyanútlan álláskeresőket.


MOL Vívó-világbajnokság - Jegyrendelés
Augusztus 5-12. A MOL Vívó-világbajnokság a sportág legnagyobb éves eseményeként centenáriumi ünnep is, mivel a Nemzetközi Vívó Szövetség 2013-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.


Legyél Te is könyvkritikus! Jelentkezz a kritikai példányért! Duncan Shelley: Vadászidény
A szabály még mindig egyszerű: Akit kiválasztunk, megkapja a könyvet, ami természetesen onnantól a sajátja, cserébe egy-két héten belül egy színvonalas könyvajánlót kell összehozni, ami csak nálunk jelenik meg. Jelentkezési határidő: 2013.07.13


A hallás szépsége fotópályázat
A világon több száz millió ember él úgy, hogy nem, vagy csak nagyon gyengén hallja a körülötte zajló életet, a mindennapok hangjait. Orvosok és az elektronikai ipar szakemberei egyaránt állítják, ez a szám a közeljövőben megsokszorozódik: 2050-re minden ötödik ember valamilyen hallásproblémával küzd majd. Erre a problémára szeretnénk felhívni az emberek figyelmét.


Az örök hazafi - Arany Tibor
Mit kell ahhoz tenni, hogy az ember olyan közismert személyekkel találkozhasson, mint George Bush, Rudy Giuliani, George Pataki vagy Andy Vajna? Sokszor elég a személyes helytállás és a hazaszeretet. Arany Tibor az 1956-os forradalom és szabadságharcban vállalt aktív tevékenységéért elhagyni kényszerült Magyarországot, végül az amerikai kontinensen, New Yorkban telepedett le és kezdett új életet. Otthonától távol sem felejtette el magyar honfitársait és ahol tudott kiállt a hozzá hasonlóan emigrációba kényszerült magyarok és 1956 szellemisége mellett. Tibor az elmúlt hetekben ünnepelte 80. születésnapját, ebből az alkalomból a Journality-nek adott interjút.


A munka hálója
A Facebook közösségi háló népszerűsége, az internet felhasználók körében magáért beszél, és bár hibáktól nem mentes – mint ahogy semmi sem – több milliós tábora van Magyarországon. Ez remek terepet biztosít egy csoport számára, amelynek egyetlen célja, a munkahelykeresés új formájának megteremtése. A közösségen belüli aktivitásra alapozza az álláskeresés működését.


Mi kell a boldogsághoz? - Lee Dong Chun fotókiállítás
Legtöbbünknek a Csörsz utca hallatán rögvest a MOM Kulturális Központ, vagy ha ez előbbi nem is, de a MOM Bevásárlóközpont biztosan eszébe jut, található itt azonban egy másik „Központ” is, méghozzá a Koreai Kulturális Központ, mely alig több mint egy éves fennállása ellenére is meglehetősen nagy népszerűségnek örvend.


Bemutatkozik a Tohu-Bohu zenekar
Vidám, élő, örömzenélés főállású diákoktól, akiknek most jelent meg első lemezük. Vigyázz! Harap!


Négy kiállítás, csupa élmény - Utazás kiállítás 2013
Bár folyamatosan nő az interneten való szállásfoglalás, továbbra is népszerű a budapesti Utazás Kiállítás. Az idén 36. alkalommal megrendezett kiállításon, öt kontinens 30 országának közel ötszáz kiállítója invitálta utazásra a látogatókat.


Logikai bukfenc
A munkaerőpiac sajátosságait taglalni az igényeinknek, akárcsak töredékében megfelelő munka hiányában talán az egyik legvonzóbb elfoglaltság. Ebben az igazán zavarba ejtő jellegzetesség az, ahogyan az egyes állásportálok kezelik önéletrajzainkat és azok tartalmát.


Yamato 20 éves jubileumi koncert Budapesten - Jegyrendelés
2013. április 12-14. - Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a Yamato együttes. Ebből az alkalomból új produkcióval vágnak neki újra a Nagy Útnak, mely során arra invitálják a közönséget, hogy a szó szoros értelmében lépjen a zenekar tagjainak nyomdokaiba.


A sorban állás egy sokkal kellemesebb módja


Busho Spot- és Plakátverseny 2013
Újra spot- és plakátversenyt hirdetünk, melynek során KÖRHINTA vagy ÖZÖNVÍZ témákban 30 másodperces és egyperces rövidfilmeket valamint plakátokat várunk. Mindenki nevezhet kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, tehát kíváncsiak vagyunk véleményetekre a világ minden szegletéből!


Miként zajlik egy óriáscégnél az állásinterjú? - kritika A vizsga (2009) című filmről
Egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor állásinterjún kell részt vennie. Vagy már meg is tette néhányszor. A leendő munkavállaló ilyenkor elgondolkodik, mennyire is szeretné az adott állást.


Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Egy kedves ámde annál bonyolultabb történet melynek se eleje se vége. Szerelem, csalódás, vallás és az élet értelmének keresése ez mind megtalálható a könyvben. Vajon Marlene rájön mi is az igazi küldetése az életben, hogy miért született erre a világra?


Magic Mike – Felül valami (történik)
A Mammut termében talán 25-en üldögéltünk szombat este. A promóciós plakátok és a filmelőzetes alapján megállapíthatatlan volt számomra, csajos vígjátékra ülünk be vagy drámára.


Ha a fagyi visszanyalna - Álláskeresés Magyarországon
Ma már szinte senki számára nem ismeretlen Magyarországon az a szó, hogy álláskeresés. Ha nem is mi, de valamelyik családtagunk, rokonunk, ismerősünk között biztosan találni olyan embert, aki épp állást keres.


A nyolcadik utas: a Halál (Alien) - 1979 DVD ajánló
A Prometheus kapcsán újra aktuális, hogy elővegyük Alien gyűjteményüket. 2122-ben, valahol a végtelen világűrben a hét tagú legénységet számláló USCSS Nostromo kereskedelmi űrhajó 20,000,000 tonna rakományával megszakítja visszaútját a Föld felé. Dallas kapitány (Tom Skerritt) azt a parancsot kapja a feletteseitől, Weyland-Yutani Társaság vezetőitől, hogy vizsgáljon meg egy kietlen bolygót, ahonnan folyamatosan ismétlődő jelzést észlelnek, állandó időközönként.


Távozik a Chevrolet, de még tarol – WTCC Brazília
Másfél hónap szünet és a sorozatot alapjaiban megváltoztató hírek után mérték újra össze erejüket a WTCC pilótái. A jövő idényre még állást kereső Chevy-menők ettől függetlenül ott folytatták, ahol Portugáliában abbahagyták.


Még össze sem forrtak a csontok, máris újra törtek - HCW Megszállás
A hétvégén ismét örülhettek a magyar pankráció rajongói. A HCW azaz a Hungarian Championship Wrestling szervezésében megrendezésre került a Megszállás. Holland kihívók érkeztek ugyanis hazánkba, hogy megleckéztessék magyar pankrátorainkat.


Szakmai tapasztalat Mózesei
Jöjj, légy önkéntes munkatársunk! Ezzel a kedves hívással köszönt mindegyik munkahelyportálon hírdető cég. Mindegyik megszólítja a munkára kész személyeket. Ígérik, hogy a tapasztalatlanság Egyiptomából kivezetnek. Abból az Egyiptomból, ahol a munkahelyek fáraói az frissdiplomások megölését parancsolják. Viszont tovább szaporodnak az egyetemisták, minden nyáron újabb tapasztalattól mentes munkanélküli kerül a munkanélküliség és az álláskeresés rabságába.


50/50 – Sikertörténet, de kié?
Érdekesen időzítették Jonathan Levine 50/50 című filmjének hazai bemutatóját; december 22. után valószínűleg elveszett a karácsonyi-szilveszteri kínálatban, hiszen az emberek – érthető okokból – nem kifejezetten ilyen történetekre vágynak az ünnepek alatt. Kár, mert határozottan nem lett rossz.


Magyar fiatalok külföldi munkavállalása
A társadalom érintettsége jelenleg a háborús időszakokat idézi, csak most nem halottakról esik szó: nincs olyan família, ahol egy közeli vagy távoli családtag ne tartózkodna állásügyileg külföldön, aki jobb esetben is csak a kötelező ünnepi pofavizitre tántorog haza.


Érett álláskeresők állásvizsgái
Egyre több a csak érettségizett pályakezdő munkanélküli Az első állás keresése a pszichológus szerint olyan, mint az első randevú. Ha sikeres felrepít, ha nem, önbizalmat csökkent. A csak érettségivel rendelkező fiataloknak inkább csak a kudarc jut.


Robert Capa
Magyar származású világhírű fényképész, haditudósító. Világfi, Ingrid Bergman egykori szeretője. Normandiai partraszálláskor egyedüli fényképészként vett részt, azonban a felvételek hanyag kezelés miatt megsemmisültek.


Margaret Fuller
Született Sarah Margaret Fuller Ossoli 1810 május 23.-án. Újságíró, kritikus, és a nők egyenjogúságáért küzdő aktivista. Ő volt az első teljes állásban foglalkoztatott könyvkritikus írónő.Robert Capa, magyar származású haditudósító volt az egyetlen fényképész, aki jelen volt a normandiai partraszállás első napján.Különleges adatnak nevezzük azokat a személyes adatokat, amelyek egy személy etnikai hovatartozására, politikai véleményére, vallási meggyőződésére, egészségi állapotára, szexuális szokásaira, büntetett előéletére utalnak. Ezek csak akkor kezelhetőek, ha ahhoz az érintett írásban hozzájárul.


Kommentár
A kommentár fogalmát gyakran használják szinonimaként a véleményközlő műfajokra. A kommentárban az újságíró egy aktuális eseményről vagy témáról foglalhat állást. A kommentárok súlypontja vagy az elemzésben és magyarázatban van, és ezáltal a megértéshez járul hozzá, vagy személyes véleménynyilvánításként erősen szubjektív lehet.


Politikai korrektség
Az Egyesült Államokban alakult ki. A különféle etnikai, vallási, szexuális kisebbségek csoportjai régóta követelik politikai, jogi és kulturális elismerésüket. A politikai korrektség beszédkódok alkalmazásában nyilvánul meg, egyes kisebbségek nyelvi-kulturális kirekesztése szempontjából semleges – politikailag helyes – megnevezések használatában.


Publicisztika
Nyilvános közírás, illetve nyilvános közbeszéd. Az újságíró állásfoglalása egy adott témával kapcsolatban. Értelmezés és meggyőzés szándékával formált, a sajtóban nyilvánosságra hozott vélemény, olyan cikk, amelyben az egyes eseményeket magasabb, elvi, sokszor irodalmi szinten tárgyalja a szerző. A lényeg a VÉLEMÉNY, amit a publicisztikai újságírás elemei teljes mértékben tartalmaznak. Irodalomnak az az ága, amely a politikai és társadalmi élet kérdéseit közérthető formában tárgyalja. A jó publicista kritikus, és tükröt tart a mindenkori hatalommal szemben. A publicisztika körébe tartozik: kommentár, jegyzet, vezércikk, nyílt levél, glossza, kritika, recenzió, karcolat vagy tollrajz, esszé, vitacikk, hírfej, útirajz, karikatóra, sajtófotó.


Sajtószabadság
Az Alkotmány XII. Alapvető jogok és kötelességek című fejezete, a 60. § (1) bekezdése rögzíti, hogy a mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára. A Magyar Köztársaság Alkotmánya biztosítja a sajtószabadságot. Mindenkinek joga van a sajtó útján közölni nézeteit, alkotásait, amennyiben azok nem sértik a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét.


Széljegyzet
Kemény és kritikus hangvételű, ugyanakkor humoros is. Bármilyen hírértékkel bíró esemény kapcsán, de főleg konfliktusos helyzeteket dolgoz fel. Az írója a személyével kíván hatni. Határozott gondolatmenetet követ, nem mentes az iróniától. A személyes érdekeket mellőzi, inkább globális értékek mellett foglal állást.


Újságlevél
A középkori Európában még nem mutatkozott igény a hírközlésre. A későbbi újság előfutárának az írnokok kézzel írt, a városi kikiáltók által nyilvánosan felolvasott hírlevél, újságlevél tekinthető. A legrégebbi nyomtatott újságlevél egy 1475-ből származó trieszti nyomtatvány volt, amely Caffa városának török megszállásáról adott hírt.


Vezércikk
A szerkesztőség megnyilatkozása. Az újság politikai irányultságát, a lap mögött álló politikai tényezők törekvéseit fejezi ki, többnyire a lap első oldalán. A közélet, a politikai élet eseményeihez való igazodást ezekből az írásokból pontosan lehet nyomon követni. A klasszikus vezércikk az egész lap irányvonalát tükrözi. A vezércikk hossza összefonódik azzal a jelentőséggel, melyet a lap tulajdonít a vitában tárgyalt témának. A Révai Lexikon szerint: a hírlap élén álló, az általános politikai helyzettel vagy valamilyen aktuális napi kérdéssel foglalkozó közlemény, amely a közvéleményt a lap álláspontjának próbál megnyerni.


Főfény
Az a domináns fényhatás, mely a jellemző világítást adja. Akkor használjuk, ha a téma térbeliségét akarjuk kiemelni árnyék létrehozásával. Részben vagy teljesen irányított fény. Beállítása általában a napállásoknak megfelelően történik, a természetes hatás érdekében


Perspektíva
Eredeti jelentése: távlat. Azok a sajátosságok, melyek a tárgy térbeli kiterjedését érzékeltetik. Például a tárgyak párhuzamos egyeneseinek összefutása a kép síkjában. Az árnyék is nagyban hozzájárul a tárgy térbeliségének felismeréséhez. A közeli vagy távoli tárgyak életlensége is jelzi azok mélységi kiterjedését. Befolyásoló tényezők: Beállítás, háttér, előtér, világítás, árnyékok, gépállás, objektív gyújtótávolsága, a képkivágás és mélységélesség.


MURE Etikai Kódex
A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének etikai kódexe a tagjai számára kötelező magatartási szabályok foglalata, összhangban a nemzetközi újságírói érdekvédelmi szervezetek, valamint a társszervezetek vonatkozó normáival. Célja a tisztességes újságírói magatartásnak az érvényesítése a szabadságjogok, a demokratikus közélet, a jogállam keretei között. Az alább meghatározott követelmények az újságírói, szerkesztői, műsorszerkesztői, kiadói tevékenységekre, a tartalomszolgáltató szervezetekre egyaránt érvényesek. Ebből fakadóan a MÚRE etikai kódexe alapján a szervezet becsületbírósága indítvány nélkül is állásfoglalásokban fejezheti ki testületi véleményét az újságírói szakmai-etikai magatartásszabályok jelenségszerű áthágását észlelve.Ha elismerésre és nyereményekre vágysz, érdemes átnézned Pályázatok oldalunkat, ahol naprakészen tájékoztatunk az országban fellelhető kreatív pályázatokról, valamint aktuális álláshirdetéseket is közzéteszünk. Nálunk könnyen összeszedhetsz egy stábot is a filmes pályázatokhoz.