Keresés: Akciófilm

Újra mozivásznon a Gyalog galopp!
A Pannonia Entertainment több mint egy éve zajló kultfilm-mozibemutató sorozat keretében számos műfaj érintett, a sci-fi-től és horror-tól kezdve (Alien, Aliens, Halloween, 2001: Űrodüsszeia), az akciófilmeken és drámákon át (Dia Hard, Harcosok klubja) a westernig (Volt egyszer egy vadnyugat). Most a humoré a főszerep.


Machete újra gyilkol
Miután egy fegyvercsempészeket leleplező akció balul sül el és elveszíti partnerét, SARTANÁT (Jessica Alba), MACHETE megbízást kap az Egyesült Államok elnökétől egy életveszélyes küldetésre az amerikai állampolgárságért cserébe. Mexikóba kell mennie, hogy megállítsa az őrült MENDEZT, egy hírhedt kartell főnökét, aki azt tervezi, hogy rakétát lő Washingtonra.


Halálos iramban 6
Miután az előző halálos rész úgy ért véget, hogy felcsigázta a nézőket, kíváncsian vártam a folytatást. Ahhoz képest, hogy a riói balhét tartották Torettoék az utolsónak, természetesen nem volt az. Leti előkerülése után természetes volt, hogy Hobbs a bandát vonja be a nyomozásba. És persze az is egyértelmű volt, hogy Leti nem egy nyugis életet él, annak ellenére, hogy a múltjából nem sokra emlékszik.


Drive – Deluxe Arkangyal Los Angelesben
Az angol nyelvben a "drive" több mindent jelent, nem csak az autós vezetést jelöli, hanem pszichológiai értelemben motiváló avagy hajtóerőt is. Olyan energiát, mely rejtett módon irányítja cselekedeteinket. Idehaza akciófilmként került be a köztudatba a film, ettől független máshol ennél óvatosabban fogalmaznak és krimi/film-noir/dráma kategóriához sorolják be a Drive-ot.


LAPD – a zsarunak élnie kell
Az utolsó műszak címe nem hagy kétséget afelől, hogy a film végén valakinek meg kell halnia. Ettől független, aki szán egy kis időt David Ayer legújabb filmjére, nagy eséllyel nem fog csalódni, a rendező, aki a film forgatókönyvírója is egyben, fordulatokban és feszültségben gazdag alkotással ajándékozott meg minket, bőven van benne látnivaló, ami ébren tartja kíváncsiságunkat. A 2001-ben forgatott Oscar díjas Kiképzés forgatókönyve óta nem kérdés, ez a férfi ért a rendőrökhöz.


Az utolsó műszak (End of Watch) - Filmajánló
Film a bajtársiasságról, barátságról, szeretetről, rendőri munkáról, akciókról, családról.


Üss vagy fuss (Hit and Run) film ajánló
színes, feliratos, amerikai akció-vígjáték, 100 perc, 2012


A sötét lovag: Felemelkedés - A tökéletes befejezés
A film rendezője Christopher Nolan a tizenháromperces werkfilmben azt mondta, hogy a Batman trilógia megérdemel egy jó befejezést. Kétség nélkül ezt sikerült is megcsinálni.


Justin Hood időt oszt – Lopott idő
Andrew Niccol Lopott idő című filmjében egészen új értelmet nyer a „Time is money”, azaz „Az idő pénz” kijelentés. Főhősei 25 éves koruk után nem öregszenek, viszont maguk gazdálkodnak hátralévő idejükkel. A Lopott idő alapötlete zseniális, a filmnek viszont se eleje, se vége.


Dvd ajánló: Robin Hood (2010.)
R.: Ridley Scott. Fsz.: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Matthew MacFadyen, Kevin Durand, Danny Huston, William Hurt, Scott Grimes. 148 p.