Keresés: DVD ajánló

Vadon – Wild (2014.) - DVD ajánló
A különféle teljesítménytúrára vállalkozók kemény emberek. Szilárd elhatározásuk van, töretlenül hisznek sikerükben, abban, hogy végigjárják az útjukat.


Rendíthetetlen – Unbroken (2014.) - DVD ajánló
A Rendíthetetlen címet viselő film Louis Zamperini (1917-2014) életének állít méltó emléket.


FAST AND FURIOUS – HALÁLOS IRAMBAN - DVD ajánló
Fsz.: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez. R.: Rob Cohen 103 p.


Mocskos arcú angyalok (Angels with Dirty Faces) - 1938
"Rocky" Sullivan (James Cagney) több mint egy évtizedes raboskodás után visszatér New York-ba, hogy birtokba vegye a nagyváros utcáit. A már gyermekkora óta a bűn útján járó vérbeli self-made man rövid idő az ujja köré csavarja az alvilágot, miközben ügyesen szabadul meg mindenkitől, aki az útjába áll.


V, mint Vérbosszú - DVD ajánló
A V, mint Vérbosszú egy antiutópia, ami a nem is olyan távoli jövőben, Londonban játszódik. A kritikák szerint ezt a filmet nem lehet komolyan venni, az antiutópiához semmi köze sincs, de ha eltekintünk attól, hogy a film kulcsfigurája, a terrorista „V” virágmintás rózsaszín kötényben sütögeti a reggeli tojást, és elgondolkozunk mondanivalóján, rájövünk, hogy egyáltalán nem komolytalan alkotás.


Miként zajlik egy óriáscégnél az állásinterjú? - kritika A vizsga (2009) című filmről
Egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor állásinterjún kell részt vennie. Vagy már meg is tette néhányszor. A leendő munkavállaló ilyenkor elgondolkodik, mennyire is szeretné az adott állást.


Alice Csodaországban - DVD ajánló
A Charles Lutwidge Dodgson, állnevén Lewis Carroll, regénye által közismertté vált történet alapján elkészült Tim Burton alkotás, a 145 évvel későbbi, jelenkori, gondterhelt világunkból nyújt menedéket, épp úgy, ahogyan Alice kétségekkel és keserűséggel teli életéből, a kékruhás nyúl szakadékán át vezető út.


Ó, testvér, merre visz az utad?
Szeretem a filmeket, különösen a road movie-kat. Szeretem a country, folk, gospel és blues dalokat. Szeretem a görög mitológiát. De soha eszembe se jutott volna, hogy ezek bármilyen formában együtt tudnának állni.


Dellamorte Dellamore - 1994
"Death, death, death comes sweeping down, filthy death the leering clown, death on wings, death by surprise, failing evil from worldly eyes, death that spawns as life succumbs, while death and love, two kindred drums, beat the time till judgement day, an actor in a passion play, without beginning, without end, evermore, amen."


Éjjel-nappal fiatalok (Late Night Shopping) színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 2001
A film 2001-ben a Berlini Filmfesztiválon a Nemzetközi Kritikusok díját nyerte. Nem rossz ajánlólevél.


Batman: A sötét lovag visszatér, 1. rész - Batman: The Dark Knight Returns. Part 1) - 2012
Bruce Wayne már öreg és sokat szenvedett milliomosként él tíz éve, azonban Gotham minden eddiginél súlyosabb helyzete visszahozza alteregóját, hogy újra Batmanként küzdjön a bűn ellen.


Levelek Júliának – DVD ajánló
Vajon igazak a mesék? Vajon tényleg varázslatosak a szobrok és szerencsét hoz e, ha megdörzsölöd? A kívánságkút tényleg kívánságokat teljesít? És vajon ki rejtőzik Veronában a Júlia szobor mögött? Ide nap, mint nap érkeznek szomorú hölgyek, akik Júliától kérnek segítséget, és ezek a lányok választ is kapnak.


A nyolcadik utas: a Halál (Alien) - 1979 DVD ajánló
A Prometheus kapcsán újra aktuális, hogy elővegyük Alien gyűjteményüket. 2122-ben, valahol a végtelen világűrben a hét tagú legénységet számláló USCSS Nostromo kereskedelmi űrhajó 20,000,000 tonna rakományával megszakítja visszaútját a Föld felé. Dallas kapitány (Tom Skerritt) azt a parancsot kapja a feletteseitől, Weyland-Yutani Társaság vezetőitől, hogy vizsgáljon meg egy kietlen bolygót, ahonnan folyamatosan ismétlődő jelzést észlelnek, állandó időközönként.


Éjsötét árnyék kritika
Tim Burton és Johnny Depp ismét új filmbe fogott, immáron nyolcadik alkalommal. Az új téma a dark-os, vámpíros sötét világ, a benne rejlő összes titokkal és átokkal. Vér, fekete humor, retro… Szeptember 19-től kapható DVD-n és Blu-rayen is.


Fennsíkok csavargója (High Plains Drifter) - 1973 DVD ajánló
"Vigyázz magadra! Tőled mindenki fél, és az nagyon veszélyes. – Az emberek csak attól félnek, amit saját magukról tudnak."


Az igazi kaland – DVD ajánló
Egy kedves családi történet, tele izgalmakkal és szép állatokkal. Vidám, ámde mégis szomorkás történet, mely egy család gyászidőszakát mutatja be és a varázslatos újrakezdést, mindezt egy állatkertben.


Vasember 2 DVD ajánló
Az első filmhez képest a második film is nagyot ütött. A film bővelkedik látványelemekben és hatalmas csatajelenetekben és nem utolsó sorban az AC/DC-nek köszönhetően remek zenei aláfestéssel is.


Antikrisztus (Antichrist) - 2009, DVD ajánló
"A makkok akkor is csak potyogtak a tetőre, és csak potyogtak... potyogtak. És csak haltak... haltak. És akkor értettem meg, hogy minden, amit eddig szépnek találtam az Édenben, lehet, hogy valójában visszataszító."


Hahaha, becsinált, milyen vicces! - Koszorúslányok DVD
Nem tudni miért, de az amerikai vígjátékkészítők egy jelentős része úgy véli, az ordenáré gusztustalanság egyenlő a laza, forradalmi és kötöttségektől mentes poénkodással.


Őrült, dilis, szerelem – DVD ajánló
Kevés emlékezetes romantikus vígjáték készült az elmúlt néhány évben, és még kevesebbnél érdekelt, hogy mikor jelenik meg DVD-n. Az Őrült, dilis, szerelem nem csak azt bizonyította be nyár végén, hogy lehet még közönséges, alpári humor nélkül szórakoztatni, hanem azt is, hogy az előre borítékolható happy end ellenére is meg lehet lepni a nézőket.


REC 2 - DVD ajánló
A Blair Witch Project (1999) által keltett hírverés után közel 10 évvel kezdtek el újra a mozikba özönleni az áldokumentarista stílusú, kézi kamerákkal rögzített, visszafogott költségvetésű, hatásvadász elemekkel operáló filmek. Ezek egyike volt a váratlanul bankot robbantó spanyol zombis horror, a REC, mely egyszerű (de eredeti) történetével és klausztrofób hangulatával világszerte vitathatatlan helyet szerzett 2007 legjobb alkotásai között. Ahogy pedig várható volt, közel két év alatt el is készült a folytatás, mely egyértelműen az előző rész sikerét szándékozik meglovagolni.


Másnaposok 2 - DVD ajánló
Todd Phillips szinte jelenetre pontosan előző munkáját prezentálja közönségének, csak a helyszín és a körítés más. Mindez hallatlan és felháborító, az eredmény pedig ismét az év egyik legjobb vígjátéka…


Élve eltemetve
Néhány hónappal ezelőtt sokan az egekig magasztalták Danny Boyle-t, amiért egy szűk térben játszódó, egyszereplős filmet meg tudott tölteni tartalommal és feszültséggel. Rodrigo Cortés kamaradarabja a bezártság ábrázolásán kívül komoly aktuálpolitikai kérdéseket is boncolgat, összességében pedig sokkal kiforrottabb, mint a Boyle-féle 127 óra.


The Wrestler - A pankrátor, DVD ajánló
Mickey Rourke, Marisa Tomei, Ernest Miller – ha ezeket a neveket halljuk, szinte biztos, hogy az emberek többsége inkább végigszenved egy kellemes foghúzást, minthogy belekukkantson az általuk fémjelzett alkotásba. Ezúttal azonban minden az ellenkező irányba sült el, hála a készítőknek - és persze nekik is.


Ébredj velünk! - DVD ajánló
Talán még nem sokan gondoltunk bele abba, hogy mi várhat egy díjakkal teleszórt, világhírű tudósítóra az országos televíziózás leginkább lesajnált bulvárbandájában. Pláne ha a csapat élén egy túl lelkes, túl kevés rutinnal bíró és túl sokat fecsegő vezérpalánta osztja az észt.


Super 8 - Film ajánló
Az agyonhallgatásra épülő marketing kampány hatására aligha lehetett bármit is sejteni arról, milyen filmmel örvendezteti meg a nagyérdeműt J.J. Abrams idén nyáron. A hosszas és felfokozott várakozás jutalma pedig egy izgalmas mozi élmény, melynek színvonalán közepes erősségű giccsfolyamok és jókora sablonok rontanak.


Zöld lámpás - DVD ajánló
Szuperhősökből egyszerűen sosem elég. Az emberek ösztönösen szeretnek bele a világ álarcos megmentőibe, legyen az pók, denevér vagy kriptonit, ami azzá tette őket, amik. A filmkészítők ezt természetesen a végletekig kihasználják, hiszen épphogy kisétálunk a moziból, máris szembenéz velünk a következő hősjelölt.


Poligamy: Több mint hárman párban
Mi sülhet ki abból, ha egy reggel az ágyból felkelve azt vesszük észre, hogy párunk mind külsőleg, mind belsőleg radikális változáson esett át? Valószínűleg nem túl sok jó dolog. Avagy mégis? Egy a filmből vett idézettel élve csak annyit mondanék: beszéljünk erről részletesen!


Transformers 3.
Bár kevesebb a lemenő nap fényénél lassítva felszálló helikopter és a feleslegesen lengetett amerikai zászló, az alakváltók történetének harmadik felvonása is Michael Bay film, annak minden pozitív és negatív vonásával…


A KARIB-TENGER KALÓZAI: Ismeretlen vizeken – PIRATES OF THE CARIBBEAN: On Stranger Tides (2011.)
Fsz.: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane. R.: Rob Marshall. 137 p.


Egy jobb világ – Haevnen (In a better world) (2010.)
R.: Susanne Bier. Fsz.: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, William Johnk Juels Nielsen, Markus Rygaard. 119 p.


127 ÓRA – 127 Hours (2010.)
Rendező: Danny Boyle Szereplők: James Franco (Aron Ralston), Kate Mara (Kristi), Amber Tamblyn (Megan), Treat Williams(Aron apja), John Lawrence (Brion), Kate Burton (Aron anyja), Clémence Poésy (Rana), Lizzy Caplan (Sonja Ralston) 94 perc


Fekete hattyú - Black Sawn (2010.)
Fsz.: Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Rider, Vincent Cassel. R.: Darren Aronofsky. 108 p.


A félszemű – True Grit (2010.)
Fsz.: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin. R.: Joel Coen, Ethan Coen. 106 p.


Közösségi háló – Social network (2010.)
Fsz.: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake. R.: David Fincher. 121 p.


Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek bombaként robbantak a köztudatba, most azonban itt a bosszú ideje – Stephenie Meyer romantikus sztorija sem menekülhetett az amerikai Friedberg-Seltzer párostól, akik megalkották a híres sorozat első két részének paródiáját, a Vámpíros filmet. Ez a Vampires suck.


Dvd ajánló: Robin Hood (2010.)
R.: Ridley Scott. Fsz.: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Matthew MacFadyen, Kevin Durand, Danny Huston, William Hurt, Scott Grimes. 148 p.


Michael Haneke: A rejtély (2005)
A Rejtély 2005.-ben Haneke elhozta Haneke számára Cannes-ban a legjobb rendezés díját. Francia, oszták, német, olasz és amerikai koprodukcióban készült, mintegy 8 millió eurós költségvetésből. A film elsősorban a bűntudat, a múlttal való szembenézés és a felelősség témáját dolgozza fel. Az eredeti francia cím (Caché) inkább valami rejtett, eltitkolt dologra utal, ezért nem egészen pontos a Rejtély elnevezés. Haneke megint gondolkozásra készteti a nézőit, ennél a filmnél se hagyja, hogy passzív befogadók legyünk csak.


Tim Burton: Alice csodaországban (2010)
Tim Burton, Hollywood nagy mesemondója ezúttal egy remake-el rukkolt elő, bár saját állítása szerint nem tekinti filmjét egyik korábbi Alice film folytatásának illetve újragondolásának sem. A film 3-D technológiával készült, és pár hónappal az Avatar után került bemutatásra, így sikerre számíthatott.


DVD ajánló:Viharsziget – Shutter Island (2009.)
R.: Martin Scorsese. Fsz.: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Michelle Williams, Max von Sydow, Jackie Earle Haley. 138 p.


DVD ajánló: Egy boltkóros naplója
A nők többsége szeret vásárolni. Vannak, akik imádnak vásárolni, és vannak, akik betegesen sokat vásárolnak. Ez a film tökéletesen bemutatja, milyen amikor a ruháink irányítanak minket.


EREDET – Inception (2010.)
Álom. Álom az álomban. Álom az álomban és ez is az álomban. És így tovább. Végtelen szintje lenne az álomnak? Az Eredet című filmben minden lehetséges!


The Road - Az út (2009.)
Az út nem az a tipikus világvége film, amelyeket eddig láthattunk. Az út sokkal több annál. Az út mély mondanivalót hordoz magában, ami minden ember számára kötelező érvényű. Az út az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású filmje.


A bombák földjén
„A háború drog, és az akciók feszültsége halálos függőséghez vezet.” (Chris Hedges)


Titkok és betűk labirintusa - A felolvasó
Bizonyára sokan hallottak vagy olvastak erről a filmről, egyrészt a többszörös díjjazások, melyet kiérdemelt, főként Kate Winslet Oscar díjáról. Ennek ellenére bemutatnám, hisz egyik kedvencem, illetve nemrég alkalmam volt a Bernhardt Schlink által írt regényt is elolvasni, melyet adaptált Stephen Daldry.