Keresés: Felfedezés

Diana Krall koncert a VeszprémFesten - Jegyrendelés
2013. július 16 - Diana Krall új, különleges albuma, a Glad Rag Doll (Verve Records, 2012) új hangzások, új hangszerelés és új zenészek izgalmas, kalandos felfedezése. A főszerepet egy énekes és zongorista játssza, az egészet átjárja a vagányság, a humor, ugyanakkor árad belőle egy újfajta gyengédség és meghittség.


2013 – Új üstökösök a horizonton
A TIT Budapesti Planetárium Az évszázad üstököse előadását mindazoknak ajánlom, akik szeretnének megismerkedni az égbolt fénylő vándoraival, melyekhez világvége teóriák és meglepő tudományos felfedezések egyaránt kapcsolódnak.


A demokrácia diszkrét bája - Karinthy Színház: Egyenlőség
Sokszor elgondolkozom azon, hogy a művészet által választott témák mennyire időtlenek és hiába telnek el évszázadok fejünk felett, érünk el varázslatos tudományos felfedezéseket, élünk technológiában gazdag életet, mégis, a társadalmi kérdések és szerepek nem sokat változtak az elmúlt néhány ezer év során, talán csak a kosztümök és a szövegek lettek modernebbek.


A lyukakról általában
Ilyen még nem volt! Felfedezték az első fekete lyuk nélküli galaxist, vagy legalábbis egyelőre nem találják a lyukát!


Sportfényképezés
Önálló műfajként a pillanatzár felfedezésétől és elterjedésétől tekinthetünk rá. A fényképezők mérete jelentősen csökkent, kezelhetőségük egyszerűsödött, az alapanyagok fényérzékenysége is jelentősen javult a XX század elejére. Ebben az időben terjedtek el igazán a versenysportok, sportegyesületek, egyletek alakulnak egymás után szerte a világon. A századforduló egyben a sajtófotó születésének ideje is, ezért a sportfotók többsége illusztrált sajtótermékekben jelenik meg.