Keresés: Kalandfilm

A magányos lovas, aki nincs egyedül
A magányos lovas a XIX. századi Texasba kalauzol minket, azokba az időkbe, mikor a vasút az egész országot átívelve terjeszkedni kezd a pénzéhes emberek kezében, a komancs indiánok kárára. Az előremutató, és nemes cél érdekében, valamint a fejlődés nevében sokan áldozatul esnek.


Jurassic Park 3D – Régi dinók újult erővel
Mindig nehéz egy rég(ebb)i, sokat és sokak által látott, sikeres filmről ítéletet mondani, s a legtöbbször nem is érdemes. Egyrészt, mert számos más ember megtette előttünk, és amolyan lerágott csont jellege van az efféle vizsgálódásoknak, másfelől sikereinek fényében sokan nem merik kiteríteni a kártyájukat.


Alice Csodaországban - DVD ajánló
A Charles Lutwidge Dodgson, állnevén Lewis Carroll, regénye által közismertté vált történet alapján elkészült Tim Burton alkotás, a 145 évvel későbbi, jelenkori, gondterhelt világunkból nyújt menedéket, épp úgy, ahogyan Alice kétségekkel és keserűséggel teli életéből, a kékruhás nyúl szakadékán át vezető út.


Ó, testvér, merre visz az utad?
Szeretem a filmeket, különösen a road movie-kat. Szeretem a country, folk, gospel és blues dalokat. Szeretem a görög mitológiát. De soha eszembe se jutott volna, hogy ezek bármilyen formában együtt tudnának állni.


Az igazi kaland – DVD ajánló
Egy kedves családi történet, tele izgalmakkal és szép állatokkal. Vidám, ámde mégis szomorkás történet, mely egy család gyászidőszakát mutatja be és a varázslatos újrakezdést, mindezt egy állatkertben.


Tintin kalandjai - Kritika
Steven Spielberg újfent nagy fába vágta a fejszéjét. Egy több mint nyolc évtizedes múlttal rendelkező, világhírű képregényt vászonra vinni merész vállalkozás volt, főként úgy, hogy a teljesen animált film az első ilyen műve az amerikai rendezőnek. Ugyan a jogokat már harminc éve magáénak tudhatta, Spielberg mostanáig várt, hogy Hergé főhősének történetét méltóképp tudja elhozni a kalandra éhes közönségnek. Elnézve a végeredményt elmondhatjuk, hogy a hosszú érlelés meghozta gyümölcsét.


Justin Hood időt oszt – Lopott idő
Andrew Niccol Lopott idő című filmjében egészen új értelmet nyer a „Time is money”, azaz „Az idő pénz” kijelentés. Főhősei 25 éves koruk után nem öregszenek, viszont maguk gazdálkodnak hátralévő idejükkel. A Lopott idő alapötlete zseniális, a filmnek viszont se eleje, se vége.


Super 8 - Film ajánló
Az agyonhallgatásra épülő marketing kampány hatására aligha lehetett bármit is sejteni arról, milyen filmmel örvendezteti meg a nagyérdeműt J.J. Abrams idén nyáron. A hosszas és felfokozott várakozás jutalma pedig egy izgalmas mozi élmény, melynek színvonalán közepes erősségű giccsfolyamok és jókora sablonok rontanak.


Transformers 3.
Bár kevesebb a lemenő nap fényénél lassítva felszálló helikopter és a feleslegesen lengetett amerikai zászló, az alakváltók történetének harmadik felvonása is Michael Bay film, annak minden pozitív és negatív vonásával…


A KARIB-TENGER KALÓZAI: Ismeretlen vizeken – PIRATES OF THE CARIBBEAN: On Stranger Tides (2011.)
Fsz.: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane. R.: Rob Marshall. 137 p.


EREDET – Inception (2010.)
Álom. Álom az álomban. Álom az álomban és ez is az álomban. És így tovább. Végtelen szintje lenne az álomnak? Az Eredet című filmben minden lehetséges!