Keresés: Komment

Oscar 2015 - Legjobb film és rendező: Birdman, avagy a mellőzés meglepő ereje (2014.)
Alejandro Gonzalez Inarritu mexikói rendező keze nyomán korábban olyan nagyszerű alkotások kerültek már vászonra, mint a Korcs szerelmek (2000.), a 21 gramm (2003.), a Bábel (2006.), vagy a Biutiful (2009.). Ezek bármelyike Oscart ért volna szerény véleményem szerint, most pedig itt van nekünk a Birdman, amit – többek között - szintén jelöltek a legjobb film díjára.


World Series by Renault - élménybeszámoló
Magyarországon 8-dik alkalommal rendezték meg a WSR-t, azaz a World Series By Renault-t. Melynek jelszava: „Fast, Free, Fun”, gyors, ingyenes és vicces. Ezek a címszavak jól jellemzik a mi hétvégénket is.


FAST AND FURIOUS – HALÁLOS IRAMBAN - DVD ajánló
Fsz.: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez. R.: Rob Cohen 103 p.


The Piano Guys - A világ 7 csodája
Az egyedi hangzásával az interneten hódító The Piano Guys ezúttal egy önálló tematikus projekttel készül rajongóinak. Ezúttal a világ hét csodájának nyomába eredve építik fel sajátos zenei konstrukcióikat.


Moto Gp - Csehország 2013
Marc Marquez zsinórban negyedszerre tudott győzni a motoros világbajnokság királykategóriájának számító Moto Gp Brnoban megrendezett hétvégi futamán. A 20 éves tehetség sorra dönti meg a rekordokat, Valentino Rosssi szerint a jövő nagy reménysége a fiatal spanyol.


Felfelé folyik, hátrafelé lejt - könyvajánló
A kötet fordítója Karát Tamás elmondása szerint a Felfelé folyik, hátrafelé lejt egyrészt izgalmas nyomozásra hívja az olvasót, miközben gyakran tűnnek fel komoly, filozófiai elmélkedések, amelyeket Barnes hétköznapi gondolatfolyamként épített be a regénybe.


Legyél Te is könyvkritikus! Jelentkezz a kritikai példányért! Duncan Shelley: Vadászidény
A szabály még mindig egyszerű: Akit kiválasztunk, megkapja a könyvet, ami természetesen onnantól a sajátja, cserébe egy-két héten belül egy színvonalas könyvajánlót kell összehozni, ami csak nálunk jelenik meg. Jelentkezési határidő: 2013.07.13


Boldog 100. szülinapot Tour de France videópályázat
Az Eurosport magyar nyelvű szerkesztősége videó pályázatot hirdet a 100. születésnapját ünneplő francia kerékpáros körverseny kapcsán. Keressük Magyarország legnagyobb Tour de France rajongó települését vagy közösségét és szurkolóját!


80 nap alatt, körültáncolva a földet - Nemzeti Táncszínház
Verne Gyula világutazó regénye pontosan a multikulturális jellege miatt a legjobb választás arra, hogy a tánc nyelvén mesélődjön el és láttassék egy történet. Lehetőséget ad a különböző etnikai sajátosságok, különbözőségek és egyezések nonverbális nyelven történő kifejezéséhez. A tánc és a zene tudniillik ékesebben beszél – és láttat – a leírt vagy kimondott szónál. A 80 nap alatt a föld körül legfrissebb táncos feldolgozása a Budapest Táncszínház és Nemzeti Táncszínház koprodukciója. Az előbbi társulat vezetője Földi Béla, aki egyébként koreografálja is a darabot.


Vizuális hangjegyek Chopin tollából - a Nemzeti Táncszínházban
A gazdasági válságban az ember jól be szeretné osztani a kultúrára félretett pénzét, már ha egyáltalán van neki ilyen, és pont ezért, nagyon fontos, hogy fejbevágó és egyedi élményt kapjon. Sajnos, ez nem ennyire automatikus. Legutoljára a bicska a zsebemben a Vukán-Chopin: Vizuális hangjegyek előadás után nyílt ki. Mindjárt felvázolom miért.


Carl Frode Tiller: Bekerítés 2.
Nemcsak azon kell töprengenie: „miről szólunk, és mennyire szavahihetően, amikor valamiről beszélünk?” (noha ez is kétségkívül jelentős probléma), hanem azon is: „mi az, ami beszéltet bennünket?” Umberto Eco


Pályázat íróknak: Etikus vállalati magatartás a közösségi médiában
A Joint Venture Szövetség, a hazai és külföldi befektetők szövetsége országos pályázattal, az „ETIKUS VÁLLALATI MAGATARTÁS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN” téma körbejárásával kívánja felmérni a közösségi médiában érvényesíthető üzleti viselkedési magatartást, az etikus működést, illetőleg az ezzel kapcsolatban megfogalmazandó elvárásokat, az etikus magatartást támogató ötleteket, lehetőségeket, valamint az írott és íratlan szabályokat.


Kritika írás alapjai


Katasztrofális a katasztrófavédelem
Akár tetszik, akár nem, katasztrófák leselkednek ránk a földgolyó minden sarkából, de főként a jéggel borított sarkaiból. Ennyitől nem is érezné sarokba szorítva magát az ember sehol e kerek földön, ha ne okozhatnának különböző természeti katasztrófákat, a világmindenség ismeretlen tájairól érkező várható, ámde mégis váratlan csapások.


A diákokat lelövik, ugye?
Elismerem, mind a Tabuk nélkül, mind a Célok és módszerek sorozatban kissé elfogultan nyilatkoztam néhány dologgal kapcsolatban. Ezért a keserűségem hajtotta túlkapásomért kárpótlásul épp az imént kezembe került (vád)irat, szolgáltat kiváló táptalajt.


A világűr meghódítása: Három dimenziós előadás a TIT Planetáriumban
A Fővárosi Nagycirkuszba, az Állatkertbe, a Vidámparkba tett családi kirándulások mind-mind kedves és meghatározó gyermekkori emlékeim közé tartoznak. Ebbe a felsorolásba szervesen illeszkedik maga a Planetárium is: kisgyermekként ámulva ültem be a kupola-szerű vetítőterembe, hogy a világűr titkai feltáruljanak előttem.


Miként zajlik egy óriáscégnél az állásinterjú? - kritika A vizsga (2009) című filmről
Egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor állásinterjún kell részt vennie. Vagy már meg is tette néhányszor. A leendő munkavállaló ilyenkor elgondolkodik, mennyire is szeretné az adott állást.


Célok és módszerek – Második rész
Nehezen tudom indulat nélkül felvenni a fonalat az előző részben megkezdett gondolatsort követően. Mégis újra a problémákat nézem, de ezúttal megoldásokat keresve. Bár ezt nem bizonyíthatom, gyakorlott problémamegoldó vagyok. Igaz nem laboratóriumi körülménye leckéztető normája tükréből, sokkal inkább az élet terén.


Célok és módszerek - Gondolatok a diákok tüntetéséhez
Nem hittem, hogy főiskolásként érem meg, azt a demonstráció sorozatot, ami a napokban tört ki a keretszámok csökkentése és a tandíj emelése ellenében. A reakció még jobban meglepett. Ilyen szintű megmozdulásra nem számítottam.


Gondolatok az Útravalóhoz Müller Péter „Az élet művészete” című előadása alapján
Miután megírtam új könyvének ajánlóját, egy plakáton láttam, hogy Müller Péter előadást tart a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (KMO). Mivel életem során sokszor követtem el a hibát és szalasztottam el a lehetőséget általam tisztelt emberek gondolatait személyes tolmácsolásukban hallgatni, ezúttal éltem a lehetőséggel.


Karácsonyi ajándékok
A mai társadalomban az embereken eluralkodott a materialista szemlélet, amivel a televízió és üzletek reklámjai folyamatosan bombáznak minket. A reklámok ezt sugallják: Már csak két hónap, már csak két hét, már csak 2 nap van vissza karácsonyig, ha nem veszed meg a legújabb laptopot, karórát és egyéb csoda kütyüket a szeretteidnek, akkor nem is szereted őket igazán.


Teljes sötétség a Duna Palotában „Fényünnep” néven
A Fényünnep teljes sötétség a Duna Palotában. A bennem lévő szikrát fellobbantotta – szenvedélyes tiltakozással. Ez nem, ez a begyöpösödött morális vakság érzelmi inkompetenciájával nem fér bele az életembe! Kedves Simon Károly (Ferenczy Noémi-díjas formatervező iparművész, akadémikus a szerk.), megértem, hogy más szavakat nem ismer a sajátján és az ahhoz hasonlókon kívül, de ez sem menti fel átlátszó, badar, degradáló megnyitója alól.


Gondolatok a fészbúkról
A Facebook korjelenség, kortünet, amelyből csak a korhelyek maradtak ki a romkocsmák mélyéből. Pedig ebben a pörgő-sodródó konzumvilágban, hogy ha valami nóvumból kimaradsz, ugyebár lemaradsz.


Area 51 Project - Ufo Titok - Jegyvásárlás
Az Area 51 Project egy Magyarországon újnak számító műfaj, az interaktív élményszínház típusa alá sorolható attrakció. Becsapós neve ne tévesszen meg senkit, helyszín a Váci út, ráadásul nem hozták el nekünk a nevadai sivatag egyetlen homokszemét sem, ellenben betekintést nyerhetünk abba, milyen lehet egy UFO-katasztrófa utóélete. In vitro és in vivo kísérletek, megmagyarázhatatlan rejtélyek, váratlan fordulatok - ezt kínálja az egyedülálló program minden bátor látogató számára.


Kerekesszék, nem bicikli!
Átlagos családba születtem, átlagos szülőkkel, átlagos testvérrel. Bátyám, 1969 októberében, teljesen egészségesen jött a világra. Szépen fejlődött, elkezdett beszélni, járni, mint a vele egyidős gyermekek.


Véres November összefoglaló - Magyar pankráció gála
Hihetetlen gyorsan elrepült az a négy óra azoknak, akik november 17.-én ellátogattak a budapesti Barba Negra Clubba, ahol a HCW Véres November 3 gálája került megrendezésre. Ez az esemény híres és hírhedt a magyar pankráció követői körében, hiszen a szokásosnál is nagyobb fájdalomküszöb szükségeltetik azok számára, akik ringbe lépnek.


Fiatalok! Figyeljetek az idősekre!
Néhány héttel ezelőtt kontrollra kellett mennem a kórházba. Szerencsére mindent rendben találtak, és boldogan indultam le a kórház büféjébe, hogy megnyugodva egyek pár falatot. A mellettem lévő asztalnál egy idős hölgy ült egy bögre tea mellett. Nem tudtam róla levenni a szememet, volt benne valami megmagyarázhatatlan.


Barátság extrákkal (Friends with Benefits)
A film alapötlete, turbózzuk fel a barátságot egy kis szexszel minden kötelezettség, kötődés nélkül. A lényeg, érzelmek kizárva, a szex nem több egészséges testmozgásnál.


Sztárok, rajongás
Sokszor elgondolkodunk azon, hogy egyes személyek, miért táplálnak buzgó rajongást a sztárok iránt.


A lyukakról általában
Ilyen még nem volt! Felfedezték az első fekete lyuk nélküli galaxist, vagy legalábbis egyelőre nem találják a lyukát!


A kupon két oldala
Divatba jöttek a kuponok. Naponta bombáznak minket az interneten és e-mailben reklámokkal, a különböző kuponos cégek az ajánlataikkal. Sok esetben akár ötven százalék az árengedmény, de előfordul hatvan, sőt hetven százalék kedvezmény is.


Kié a Föld holdja?
Bizonyára sokakat meghökkent ez a kérdés, pedig nem is olyan égbekiáltó marhaság ilyesmit kérdezni, ha át akar nézni az ember a Hold másik oldalára.


Bolond, vagy félkegyelmű
Ezen törtem a fejemet, hogy minek tartanak engem, félkegyelműnek, avagy bolondnak, megsértődjek-e, vagy nem?


Nyílt levél az örményeknek
Miért nem küld Örményország több homokot Budapestre elemezni?


Valódi sportemberek
Michael Phepls a héten bebizonyította, hogy vesztesként is tud úgy viselkedni, hogy az egész világ ünnepelje. Mert bizony nem minden a győzelem, azokat az érmeket tudni kell tisztességgel és becsülettel viselni. És neki sikerült. Még akkor is, ha ez az érem most „csak” ezüstösen csillog.


Forever alone...
Manapság az internet és a számítógép korszakában az emberek egyre több időt töltenek otthon a négy fal között. Ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb időt töltenek társaságban. Talán elmondhatjuk, hogy az ember elmagányosodni látszik.


Terror az iskolában
A tinédzserkornak megvannak a maga gondjai-bajai, amelyeken túl kell esniük a fiataloknak ahhoz, hogy felnőtté váljanak. A pattanás, és az első szerelem utáni csalódás azonban piskóta az iskolai bántalmazáshoz képest.


Kata emlékére
Mint azt már mindenki tudja Megtalálták Bándy kata gyilkosát, a gyilkos P.László. Szeretném kifejezni őszinte részvétemet a családnak. A legismertebb közösségi oldalon Kata emlékére több oldalt hoztak létre, ahol többen szeretnék, hogy a rendőrök többet tehessenek az ilyen emberek ellen. Az egyik emlékoldalon az alábbi szöveg jelent meg, szó szerint idézem. „Vissza kell vezetni a halálbüntetést az ilyen ügyekben, hogy a gyilkosoknak megjöjjön az esze.”


Az igazi kaland – DVD ajánló
Egy kedves családi történet, tele izgalmakkal és szép állatokkal. Vidám, ámde mégis szomorkás történet, mely egy család gyászidőszakát mutatja be és a varázslatos újrakezdést, mindezt egy állatkertben.


Másság
Az egyikünk kék szemű a másikunk barna, az egyikünk fehér bőrű a másikunk fekete, és az egyikünk hetero, míg a másikunk homoszexuális. Különbözőek vagyunk, és ez így van jól, vagy mégsem?


Vasember 2 DVD ajánló
Az első filmhez képest a második film is nagyot ütött. A film bővelkedik látványelemekben és hatalmas csatajelenetekben és nem utolsó sorban az AC/DC-nek köszönhetően remek zenei aláfestéssel is.


Ötvenes évek
Több ízben is eltöprengtem azon, hogy vajon az emberek miért ülnek be egyedül egy kocsmába? Ezt magamról soha el nem tudnám képzelni, legalábbis úgy vélem, hogy ez egy olyan hely, ahol az ember elmegy barátaival meginni valamit, elbeszélgetni, szórakozni. Találkozóhely. S ahhoz, hogy "találkozzunk", még legalább egy emberre szükség van, nem?


Homo Politicus Hungaricus
Egy author és egy poeta, de mindkettő versificator. Kik ők? Márai Sándor és Petőfi Sándor. Közös még bennük: hőn szerették hazájukat, Magyarországot, és nyitva tartották szemeiket, ezért nem átalkodtak néha felhívni a bajokra és a hibákra a figyelmet. S mivel a capite foetet piscis - fejétől bűzlik a hal -, a közügyekről, politikáról alkotott véleményükben fejezték ezeket ki. Íme egy kis válogatás a magyar irodalom e két Alexandroszától, amelyek megdöbbentően aktuálisak napjaink politikájára is, még ha ez csak a véletlen műve.


Szakmai tapasztalat Mózesei
Jöjj, légy önkéntes munkatársunk! Ezzel a kedves hívással köszönt mindegyik munkahelyportálon hírdető cég. Mindegyik megszólítja a munkára kész személyeket. Ígérik, hogy a tapasztalatlanság Egyiptomából kivezetnek. Abból az Egyiptomból, ahol a munkahelyek fáraói az frissdiplomások megölését parancsolják. Viszont tovább szaporodnak az egyetemisták, minden nyáron újabb tapasztalattól mentes munkanélküli kerül a munkanélküliség és az álláskeresés rabságába.


Hahaha, becsinált, milyen vicces! - Koszorúslányok DVD
Nem tudni miért, de az amerikai vígjátékkészítők egy jelentős része úgy véli, az ordenáré gusztustalanság egyenlő a laza, forradalmi és kötöttségektől mentes poénkodással.


A buszvezető a vezető?
Az elmúlt években a híradásokban gyakran lehet hallani közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett bűncselekményekről. Tanárverés, postások bántalmazása, rendőrök elleni erőszak – hogy csak párat emeljek ki. De ezeknek a személyeknek mindig igazuk van? Visszaélhetnek-e a hatalmukkal? E hatalom mögött ők a másikat megalázhatják? Minden úgy van, ahogyan ők diktálnak? Nem, de mit lehet ellene tenni?


Barátság extrákkal
Elöljáróban csak annyit: NEM A FILMRŐL LESZ SZÓ! Hanem valamiről, amit akár valós események is ihlethettek volna, valamiről, ami létezik, ami bár nem annyira hétköznapi, sőt merően eltér a szokványostól, de mégis csak van.


„Elromlott a szerelmem, szerzek egy újat”
Avagy párkapcsolatok a fogyasztói társadalomban...


„Mit ér az egész környék csendje, ha szenvedélyeink üvöltenek?” (Seneca)
Seneca kérdése bennem először még egy kérdést vett fel, még pedig azt, hogy mire megyünk azzal, ha minden rendben van, mindenünk megvan, az életünk szinte tökéletes, ha pont az nincs meg, amit a legjobban szeretnénk, amire vagy akire a legjobban vágyunk.


„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen hétköznapi jelenetet, egy kimondottan kellemes buszozást panaszlevelekben megszokott stílusban írok le. Mit reagálnak, ha nincs panasz? Ha felháborodottan megírom, hogy kényelmesen le tudtam ülni, valamint fel –és leszállni?


Képzések: Fotóvonal online fotóoktató weboldal


Képzések: Sportkommunikátor
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: 120 Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. Elmélet aránya: 40% 3. Gyakorlat aránya: 60% 4. Szakmai alapképzés (iskolai rendszerben): - Időtartama (évben vagy félévben): – 5. Szintvizsga (iskolai rendszerben): nem szervezhető Ha szervezhető, mikor: – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Mi az a Journality Projekt?
Te is legyél véleményvezér! A journality.hu olyan tartalomszolgáltató site, ahol bárki küldhet be írásokat, fotósorozatokat, zenéket, videókat, ám a megjelenést szerkesztőség felügyeli.


Regisztráció után... GYIK
Miért jó Neked a Journality? Mert nem csak megjelenési lehetőséget biztosítunk számodra, hanem különleges lehetőségeket is. 800x600 Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE