Keresés: Nemzeti Színház

A vizsgálat - Nemzeti Színház - Jegyrendelés
A PanoDráma és a Nemzeti Színház felolvasószínházi estje a Dutch Jewish Humanitarian Fund támogatásával.


Cigánymesék - Nemzeti Színház - Jegyrendelés
Jean Lambert-wild színházigazgató-rendező, 2007 óta a normandiai Comédie de Caen vezetője. Ez az intézmény nemzeti és nemzetközi produkciókat hoz létre, valamint francia és európai független színházi társulatokkal működik együtt. Jean Lambert-wild szerint a színház alapvetően egy olyan művészeti fórum, ahol minden tudományág teret kaphat az önkifejezésre.


Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe - Nemzeti Színház - Jegyrendelés
Az előadásban a János vitéz c. daljáték - melynek zenéjét Kacsoh Pongrácz, szövegkönyvét Bakonyi Károly, verseit Heltai Jenő írta - zenei részletei hangzanak el.


Ez nem a Sziget – DE: Hozd el anyádat is! Sirály a Nemzetiben
Csehov. Az idősebb korosztály már futna is, s óva inti a fiatalokat. Nem kell. Marasztal a Nemzetiben színpadra álmodott darab. Kikapcsolódást, humoros kobakon koppintást kapunk szépen becsomagolva. Maradandó élmény vár a tudatos színházlátogatóra, aki kicsit is kacérkodik a színészek fel-, megismerésével. Sirály.


Zeneszerző pályázat
Az Armel Operafeszivál (Szeged, Magyarország) és a Josef Kajetán Tyl Színház (Pilzen, Cseh Köztársaság) Nemzetközi Zeneszerzői Versenyt hirdet opera komponálására. A különböző nemzetiségű független szakértőkből álló zsüri által megválasztott győztes operamű az új Pilzeni Nemzeti Színházban, valamint az Armel Operafesztivál keretében kerül bemutatásra 2014-ben.


Játszva Látszom – Speciális Művészeti Fesztivál
Pécs. Széles sétálóutcák, macskakövei szegélyezve habos kávéval, csavaros fagyival, millió+egy fodrászüzlettel, és azt hiszem, Pécsett élhet a legtöbb látássérült ember is, ugyanis minden második utcasarkon legalább 2 optikát találsz (nem csoda, ahol ennyi a könyvesbolt, ott tuti sokat olvasnak az emberek!).


Képzeletbeli interjú a színház fiktív fantomjával
Nehéz vele időpontot egyeztetni. Állandóan mozgásban van. Egyik helyről a másikra suhan. Esténként látása élessé válik, fülét hegyezi és figyel. Nemcsak a színpadot, hanem mindent, ami körülötte történik, még a mellette ülő rezdüléseit is. Élete a színház, bár kilétét sosem fedi fel, lehetetlen róla megtudni bármit is. Ő a színház fantomja.


Alföldi, Nemzeti – (A)hogy tetszik?
Alföldi Róbertről írni körülbelül olyan, mint tűt keresni a szénakazalban. Nekifutunk nagy lendülettel, majd belegabalyodunk a (széna)szálakba. Hogy végül megtaláljuk-e a tűt? Nos, több, mint valószínű, hogy nem, de az biztos, hogy kalandos utunk lesz. Hogy miért pont ő? Azért, mert színház, mert kirívó, mert figyelemfelkeltő, mert elgondolkodtató, mert szókimondó, mert provokatív, mert szélsőséges reakciókat vált ki, ja és persze nem utolsósorban ő a Nemzeti Színház vezérigazgatója. Nehéz elkezdeni az írást egy hozzá nem értő, nemrég fővárosba érkező valakinek, aki mindezek ellenére élénken érdeklődik a színház iránt.