Keresés: Tüntetés

Oscar 2018: Coco (2017)
A Coco 100%-osan szerepelt az idei Oscar-gálán, mely 2 jelöléséből mindkettőt díjra váltotta, azaz a legjobb animációs filmnek járó kitüntetés mellett a legjobb betétdalnak (Remember Me – zene és szöveg: Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez) járót is bezsebelte.


Március 15. Tanártüntetés 360 videó!
Március 15. - A Tanítanék Mozgalom tüntetése Budapest, Kossuth tér Felszólalt: Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselői, valamint Békés Gáspár, diákolimpikon, L. Ritók Nóra, Neubauer István és Sándor Mária.


Elfajult a kukák elleni tüntetés


Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Február 25. napja 2000 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Magyarországon, Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkárát ugyanis 1947-ben ezen a napon tartóztatták le, és hurcolták el a Szovjetunióba, mint a rendszer ellenségét. Az Emléknap létjogosultságát igazolja, hogy hazánkban napjainkban is több tízezer olyan állampolgár él, akik személyesen élték át a kommunista diktatúra kegyetlenségeit. Forgács János szabadságharcos, nyugállományú honvéd alezredes, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) kitüntetési elnökhelyettese a Journality-nek adott interjút.


Célok és módszerek – Második rész
Nehezen tudom indulat nélkül felvenni a fonalat az előző részben megkezdett gondolatsort követően. Mégis újra a problémákat nézem, de ezúttal megoldásokat keresve. Bár ezt nem bizonyíthatom, gyakorlott problémamegoldó vagyok. Igaz nem laboratóriumi körülménye leckéztető normája tükréből, sokkal inkább az élet terén.


Célok és módszerek - Gondolatok a diákok tüntetéséhez
Nem hittem, hogy főiskolásként érem meg, azt a demonstráció sorozatot, ami a napokban tört ki a keretszámok csökkentése és a tandíj emelése ellenében. A reakció még jobban meglepett. Ilyen szintű megmozdulásra nem számítottam.


Vége a szabad internet korának?
Amilyen nagy horderőt képvisel az ACTA, angolul Anti-Counterfeiting Trade Agreement, olyan kevés figyelmet szántak a törvénytervezetre a magyarországi médiumok. A tényről mélyen hallgattak, hogy a 22 EU tagországon belül Magyarország is aláírta ezt az egyezményt. De minderről a híradókban annyit tudhatott meg a közvélemény, hogy az aláírás hatására több országban tüntetések törtek ki a törvény elfogadása ellen az elmúlt 1 évben. De vajon miért is csaptak ekkora hűhót az emberek?


Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Létezik egy olyan kitüntetés, amilyre senki sem vágyik. Ez az elismerés a Darwin-díj.A szerző jogosult művét nevének megjelölése nélkül vagy felvett néven is nyilvánosságra hozni. A szerző a nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozott mű újabb jogszerű felhasználása esetén is megkívánhatja, hogy a művét a továbbiakban nevének feltüntetése nélkül használják fel.


Pulitzer díj
A Pulitzer-díj a világ legrangosabb újságírói kitüntetése, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban adnak át. Az újságírói tevékenység mellett irodalmi és zenei teljesítményekért is kiosztják. A legelső Pulitzer-díjat 1917. június 4-én adták át, mostanában pedig minden év áprilisában jelentik be a nyerteseket. Nevét a díj anyagi alapjait megteremtő Joseph Pulitzer magyar származású amerikai sajtómágnásról kapta. A magyarországi emlékdíjat – a Pulitzer örökösök hozzájárulásával – Fábry Pál New Orleansban élő magyar üzletember alapította 1988-ban azzal a céllal, hogy a kelet-közép-európai rendszerváltozást követően elismerést kapjanak a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyarországi újságírók.