Keresés: Vígjáték

„Ez a darab egy jutalomjáték” – villáminterjú Gálffi Lászlóval, az Aranytó rendezőjével
2015. július 24-én az Orlai Produkciós Iroda a Hair után újabb bemutatóra készül, ezúttal a Szentendrei Teátrumban. Az Aranytó című vígjátékot Vári Éva, Benedek Miklós, Bertalan Ágnes, Vasvári Csaba, Bábel Vilmos vagy Szekeres Máté előadásában és Gálffi László rendezésében láthatja a közönség.


Nemzeti Vegyesbolt - Szocio-vígjáték Kevin Smith Shop-stop című filmje alapján
A Shop-stop című 1994-es amerikai filmszatíra alapján Dömötör Tamás rendezésében készült el 2013. szilveszterére a produkció. A KOMA a jövőben kerületi közösségi színházi formában működik tovább, színháztermi előadásokat már nem tud tovább finanszírozni. Az Átrium Film-Színház annak érdekében, hogy ez a remek előadás életben maradjon és még többen láthassák, segítséget nyújtott, átvette a produkciót, felújította az alkotókkal és repertoárjára tűzi.


Stan és Pan női reinkarnációi (Paul Feig: Női szervek) Filmajánló
Őszintén nem számítottam rá, hogy nevetni fogok, de ez egy meglepően vicces film. A Koszorúslányok (2011) rendezőjének, Paul Feignek, a Női szervekkel egy remek vígjátékot sikerült vászonra vinni.


Analóg vs. digitális ember - Gyakornokok - filmkritika
Egy szerethetően közhelyes tanmese az emberi kapcsolatok fontosságáról, arról hogyan ne veszítsük el egymást a digitális világ dzsungelében. A Vince Vaughn-Owen Wilson páros legújabb vígjátékában a két Pán Péter szindrómában szenvedő komédiásnak ezúttal nem a bugyit kell ledumálnia a nőkről.


Jutalomjáték - Jegyrendelés
2013 Május - Június A Jutalomjáték az egyik, esztendőnként felújított Broadway vígjáték, a belőle készült film a videotékák bestsellere.


Makrancos Kata - Vígszínház - Jegyrendelés
2013 Május - Június A bravúros vígjáték főhőse az éles nyelvű, nyers modorú Kata, aki mindenkit elmar maga mellől, így nem sok reménye van a házasságra. Ám mégis akad egy elszánt férfi, Petruchio, aki vállalkozik Kata megszelídítésere...


Sári Bíró - Pólus Színház
Aki szívesen élvezné egy önfeledt vígjáték nyújtotta élményeket és szeretné megalapozni a hétvége jó hangulatát, azokat szeretettel várja a Pólus Filmszínház 2013.04.12-én 19 órakor!


Az a bizonyos első év - filmajánló
Az elmúlt évek egyik legjobb, brutálisan őszinte brit romantikus vígjátéka.


Majd a Papa: Görbe János színkör, Pólus Színház
Immár ötvenöt évvel ezelőtt rendezték meg a József Attila-díjas író, Kállai István nagyszerű, három felvonásos zenés vígjátékának, a "Majd a papa" című darab ősbemutatóját.


Liliomfi - Pólus (Film)Színház
A magyar klasszikus vígjátékok egy kiemelkedő színdarabját hozza el közénk a Pólus Filmszínház. A Liliomfi cselekményszálai legalább olyan izgalmas és változatos módon kapcsolódnak össze, mint a helyt adó intézmény kulturális szórakozást biztosító repertoárja.


Lánybúcsú (filmajánló) - Korlátolt és közepesen közönséges
Csak azért, mert egy filmet már a címben közönségesnek és egyszerűnek neveztem, attól még az egy bizonyos lelki szürkeséggel és visszafogott intelligenciával rendelkező közönséget akár órákra is leköthet. Attól még, hogy valami trágár, vagy a lényegét kifejezetten a taratlom nélküli szex alapkövére építi, még lehet szórakoztató.


Égből pottyant mikulás - színes, magyarul beszélő, német vígjáték
A történet Bajorországban játszódik karácsony idején, amikor rövidek a nappalok mint a zokni, és hosszúak az éjszakák, mint a sál.


Barátság extrákkal (Friends with Benefits)
A film alapötlete, turbózzuk fel a barátságot egy kis szexszel minden kötelezettség, kötődés nélkül. A lényeg, érzelmek kizárva, a szex nem több egészséges testmozgásnál.


Ég Velünk! (Keeping the Faith)
A film az emberi kapcsolatokról szól. A filmbéli idézet is erre utal: "Aki szeret, szeressen; aki pedig nem, annak az Úr fordítsa felénk a szívét, ha pedig nem boldogul a szívével, fordítsa el a bokáját, hogy a bicegéséről felismerjük!" Kit ne érdekelne ez a téma? Néha a saját életünkben is elég nagy a zűrzavar, néha jó másokéból okulni.


Éjjel-nappal fiatalok (Late Night Shopping) színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 2001
A film 2001-ben a Berlini Filmfesztiválon a Nemzetközi Kritikusok díját nyerte. Nem rossz ajánlólevél.


Magic Mike – Felül valami (történik)
A Mammut termében talán 25-en üldögéltünk szombat este. A promóciós plakátok és a filmelőzetes alapján megállapíthatatlan volt számomra, csajos vígjátékra ülünk be vagy drámára.


Üss vagy fuss (Hit and Run) film ajánló
színes, feliratos, amerikai akció-vígjáték, 100 perc, 2012


Folytatódik a Másnaposság! - Harmadnaposok
A Harmadnaposok című filmet szeretném nektek bemutatni. A sztori hasonló az előző részekhez, azaz házasság és legénybúcsú aztán jöhetnek a bonyodalmak humorral megspékelve.


Torrente ismét lecsap
Mindenki kedvenc részeges, szexista, antiszociális zsaruja visszatér és újra lecsap a mozivásznon.


Hahaha, becsinált, milyen vicces! - Koszorúslányok DVD
Nem tudni miért, de az amerikai vígjátékkészítők egy jelentős része úgy véli, az ordenáré gusztustalanság egyenlő a laza, forradalmi és kötöttségektől mentes poénkodással.


Éjfélkor Párizsban - Oscar-jelölt legjobb film kategóriában
Éjfél. Párizs. Marion Cotillard. Szerintem nem is kell több ennél, hogy e film felkeltse az ember érdeklődését. Persze Woody Allen személye sem elhanyagolható szempont, aki ezúttal sem hazudtolta meg magát, ismét maradandót alkotott.


Filmbe oltott terápia 50% dráma, 50% humor, 100% hitelesség
Bár az idei Golden Globe-on Jonathan Levine sajátos kórképe a legjobb vígjáték-musical kategóriában kapott jelölést, (amit végül nem kapott meg) a Fifti-fifti mégis inkább kifinomult drámának nevezhető, mint a szó szoros értelmében vett vígjátéknak.


Őrült, dilis, szerelem – DVD ajánló
Kevés emlékezetes romantikus vígjáték készült az elmúlt néhány évben, és még kevesebbnél érdekelt, hogy mikor jelenik meg DVD-n. Az Őrült, dilis, szerelem nem csak azt bizonyította be nyár végén, hogy lehet még közönséges, alpári humor nélkül szórakoztatni, hanem azt is, hogy az előre borítékolható happy end ellenére is meg lehet lepni a nézőket.


50/50 – Sikertörténet, de kié?
Érdekesen időzítették Jonathan Levine 50/50 című filmjének hazai bemutatóját; december 22. után valószínűleg elveszett a karácsonyi-szilveszteri kínálatban, hiszen az emberek – érthető okokból – nem kifejezetten ilyen történetekre vágynak az ünnepek alatt. Kár, mert határozottan nem lett rossz.


Másnaposok 2 - DVD ajánló
Todd Phillips szinte jelenetre pontosan előző munkáját prezentálja közönségének, csak a helyszín és a körítés más. Mindez hallatlan és felháborító, az eredmény pedig ismét az év egyik legjobb vígjátéka…


Monty Python
Habókos, bolondozó humorú szkeccseiről elhíresült komikuscsoport, akik a Monty Python repülő cirkusza című BBC televízió-vígjátéksorozattal (1969-1974) szereztek hírnevet.


Frank Capra
(1897-1991) Bizarr, mégis megindító vígjátékairól ismert olasz származású amerikai filmrendező.


Woody Allen
(1935-) Eredeti nevén Allen Stewart Konigsberg, brooklyni születésű vígjátékszínész és forgatókönyvíró, az 1960-as évek végétől maga írja, rendezi filmjeit, sőt gyakran ő azok főszereplője is.


Woody Allen, Franciaország, Happy End – Éjfélkor Párizsban
Alig hevertük ki a Férfit látok álmaidban című romantikus vígjátékot – ami se romantikus, se vicces nem volt –, már itt is a következő Woody Allen film. Az Éjfélkor Párizsban november 10-től látható a hazai mozikban.


Förtelmes főnökök - filmajánló
Seth Gordon új filmje mindennapos problémát dolgoz fel nagy sztárokkal a kisebb szerepekben, tabuk és pironkodás nélkül, rendkívül szórakoztatóan.


Scott Pilgrim a világ ellen
Úgy tűnt, hogy a Haláli Hullák Hajnala őrült zombis fricskáival, vagy a Vaskabátok akcióval és humorral teletűzdelt jeleneteivel már sikerrel körbejárta a műfajparódia sajátosságait, Edgar Wright azonban minden eddiginél messzebb merészkedett. Angol illetőségű direktorunk legújabb agymenése egyszerre állít görbe tükröt többek között a tini vígjátékok, a musicalek, valamint a komplett videojáték ipar elé.


Ébredj velünk! - DVD ajánló
Talán még nem sokan gondoltunk bele abba, hogy mi várhat egy díjakkal teleszórt, világhírű tudósítóra az országos televíziózás leginkább lesajnált bulvárbandájában. Pláne ha a csapat élén egy túl lelkes, túl kevés rutinnal bíró és túl sokat fecsegő vezérpalánta osztja az észt.


Poligamy: Több mint hárman párban
Mi sülhet ki abból, ha egy reggel az ágyból felkelve azt vesszük észre, hogy párunk mind külsőleg, mind belsőleg radikális változáson esett át? Valószínűleg nem túl sok jó dolog. Avagy mégis? Egy a filmből vett idézettel élve csak annyit mondanék: beszéljünk erről részletesen!


Volpone, avagy a pénz komédiája (2003)
Nem sok olyan filmet forgattak eddig le, amely egyszerre tölti be - méghozzá kiegyensúlyozottan- a néző kulturális és szórakozási vágyait, hiszen ez utóbbi eshetőség szinte az egyedüli alapja minden filmnek, és nem az előbbi. Az ilyen filmritkaságok valójában aranyrögök a tömegkultúra sóderhalmában, felettébb ritka és eltakarják a nagyobb kavicsok és a piszkos törmelékek.


Csúcsra fel, győzni kell!
Bizonyára sokatoknak ismerős ez a kicsit átalakított csatakiáltás egy francia filmvígjátékból, melynek címe: „Jöttünk, láttunk, visszamennénk”. Főszerepben Jean Reno, aki minden középkori lovagot megillető nemesi tulajdonsága ellenére mai szemmel egy dilis bolond, akit csak a legszélsőségesebb céljai vezérelnek. Nos, ez a film nem véletlenül jutott az eszembe.


Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek bombaként robbantak a köztudatba, most azonban itt a bosszú ideje – Stephenie Meyer romantikus sztorija sem menekülhetett az amerikai Friedberg-Seltzer párostól, akik megalkották a híres sorozat első két részének paródiáját, a Vámpíros filmet. Ez a Vampires suck.


DVD ajánló: Egy boltkóros naplója
A nők többsége szeret vásárolni. Vannak, akik imádnak vásárolni, és vannak, akik betegesen sokat vásárolnak. Ez a film tökéletesen bemutatja, milyen amikor a ruháink irányítanak minket.